Vágólapra másolva!
Gyökeres reformokat javasolt a spanyol fociligának és az UEFA-nak a Barcelona elnöke, Sandro Rosell. A tervezet a BL létszámát és a BL-be jutó spanyol csapatok számát egyaránt megduplázná, ugyanakkor legalább hat meccsel csökkentené a játékosok éves leterheltségét.

Rosell a Primera División mezőnyét 16 csapatosra csökkentené, amivel minden együttes évente nyolc bajnokit takarítana meg. A Bajnokok Ligáját ugyanakkor 64 csapatosra bővítené, az elképzelés szerint a legjobb nyolc spanyol együttes kerülne be a BL-be, amelyet 16 négyes csoport alkotna.

A BL-be az első hat jutna közvetlenül, két csapat a selejtezőben indulhatna, míg az EL-ben a 9-12. helyezett próbálna szerencsét.

A BL-ben a 64-es főtábláról 32 csapat lépne tovább, ezután egyenes kieséses szakasz jönne. Mindez csak két meccsel növelné meg a BL-beli fellépéseket, így a reform összességében jelentősen csökkentené a spanyol liga játékosainak terhelését.

Rosell tervében a 13-15. helyezett osztályozóra kényszerülne, így valamennyi helyezésnek lenne tétje a spanyol bajnokságban, ezzel szerinte az eddiginél is élesebbé válna a küzdelem.