Vágólapra másolva!
A Manchester United hazai környezetben 2-1-re legyőzte az Arsenalt az angol labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójának szombati csúcsrangadóján.

A meccs előtti felvezetések nagy része arról szól, milyen pikáns lesz, hogy Van Persie korábbi csapatával találja szembe magát, és a holland csatár már a 3. percben elszomorította az Arsenal-drukkereket: Vermaelen hatalmas hibája után került elé a labda, és 16 méterről kilőtte a jobb sarkot. A korábban a londoniaknál 194 mérkőzésen 96 gólt elérő Van Persie akár meg is duplázhatta volna a MU előnyét, de a következő lehetőségénél Mannone nagyot védett.

A félidő végén Cazorla kezezése miatt büntetőhöz jutott a United, de Rooney a jobb alsó mellé lőtte a labdát. A fordulást követően Vermaelen újabb nagy hibája után Van Persie elsőrangú labdával szolgálta ki Valenciát, a szélső azonban nem találta el a labdát ziccerben.

A meccs összefoglalója:


Az Arsenal egyetlen helyzete Giroud nevéhez fűzödött, a francia csatár szépen fordult le az ötösnél, de lövése a jobb kapufáról vágódott ki. A másik kapunál jóval több esemény volt, és bár Mannone újabb nagy védéssel megakadályozta Van Persie duplázását, a 67. percben Rooney beadása után a hazaiak talán legalacsonyabb játékosa, Evra fejelt a jobb sarokba.

Két perccel később végképp megpecsételődött az Arsenal sorsa, mivel Wilshere megkapta a második sárga lapját. A széépítés azért összejött Arsene Wenger csapatának, Cazorla a 94. percben gyönyörű gólt csavart.

Premier League, 10. forduló:
Manchester United - Arsenal 2-1 (1-0)
gól:
Van Persie (3.), Evra (67.), illetve Cazorla (94.)
piros lap: Wilshere (69., Arsenal)