Vágólapra másolva!
A tízszeres magyar válogatott, Norvégiában légióskodó Kovács Péter a szerda esti barátságos meccs előtt azt nyilatkozta: inkább érzi magát norvégnak, mint magyarnak, és amikor azt mondja, haza megy, akkor Oslóra gondol.

Kovács Péter 2002 óta Norvégiában futballozik, mindössze a 2010-11-es idényben tett egy belgiumi kitérőt, amikor a Lierse csapatában 36 meccsen öt gólt szerzett. Előtte játszott a Tromsö, a Viking, a Strömsgodset és a Odd Grenland csapataiban, Belgiumból pedig ismét a Strömsgodsethez került. Norvégiában elismert játékosnak számít, a légiósok örök-góllövőlistáján a negyedik helyen áll, idén egy körrel a vége előtt, 12 góllal a második legjobb góllövő.

Pedig Kovács nem is tartja magát igazán külföldinek, és nem zárja ki, hogy felveszi a norvég állampolgárságot a karriere után. "Sokkal inkább vagyok norvég, mint magyar. Amikor azt mondom, hazamegyek, úgy értem: haza, Oslóba! Itt jobban otthon érzem magam, mint Magyarországon" - idézte a Topliga.hu a csatárt, aki a norvég Dagbladet újságnak adott terjedelmes interjút.

A 34 éves, hórihorgas játékos élettársa a norvég női fociválogatott tagja, Lindy Melissa Wiik, akivel ritkán járnak Magyarországra. "Talán évente egyszer, de 2012-ben eddig még egyszer sem voltunk. A szezon végén is máshova megyünk majd nyaralni" - nyilatkozta, hozzátéve: száz százalékig biztos abban, hogy nem fog a családjával Magyarországra költözni.

Forrás: AFP/Berga

Kovácsnak Norvégiában mindig is jól ment a gólszerzés, a magyar keret összeállításakor manapság mégsem merül fel a neve. "Tíz alkalommal voltam válogatott. Utoljára 2005-ben, amikor Lothar Matthäus volt a szövetségi kapitány 2004-2005-ben. Ez egy nagyon jó időszaka volt a karrieremnek, de utána csak magyar kapitányok voltak, akik nem kedvelték a játékomat."

Azt mondja, a mostani magyar válogatottról csak annyit tud, hogy Szalai Ádám nagyon jó futballista lehet, hiszen idén már nyolc gólt lőtt a Mainzban. "Személyesen nem láttam még őt játszani, de sokat beszélnek róla, szerintem jó játékos. De amúgy fogalmam sincs a többiekről."

Azt pedig nem tudja, miért kellett a szerda esti meccset megszervezni. "Szerintem ez egy unalmas döntetlen lesz. Nem értem, minek kell most játszani, de hát ha kell, hát kell."

A norvég újság megkérdezte tőle, hogy kinek szurkol a meccsen: "Norvégiának, ez nem is lehet kérdés. Minden jót kívánok Norvégiának, szerencsére a vb-selejtezőn is jól kezdett, hiszen hét ponttal áll négy meccs után. Reméljük, jövőre még több pontot szerez majd."