Vágólapra másolva!
Moszkvai sikerével Bejutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe a Barcelona labdarúgócsapata, de a Valencia szintén továbbjutott, mivel a BATE Boriszov kikapott a Lille-től. Nem ment az angoloknak, a Chelsea a Juventus, a Manchester United a Galatasaray otthonában kapott ki. Hiába vezett kétszer is a Nordsjaelland, a Sahtar 5-2-re nyert. Amíg az ukránoknál Luiz Adriano triplázott, addig Kolozsváron Rui Pedro mesterhármasa döntött.

Bajnokok Ligája, 5. forduló, E csoport:
Juventus (olasz) - Chelsea (angol) 3-0 (1-0)
gól: Quagliarella (38.), Vidal (62.), Giovinco (90.)

Nordsjaelland (dán) - Sahtar Donyeck (ukrán) 2-5 (2-2)
gól:
Nordstrand (24.), Lorentzen (29.), illetve Luiz Adriano (26., 53., 81.), Willian (44., 50.)

Az E csoportban az angol Chelsea bebiztosíthatta volna továbbjutását, ehhez azonban a Juventus otthonában kellett volna nyernie. A címvédőnek azonban az első félidőben szinte semmi esélye nem volt, Vucinic kapufát lőtt, Ashley Cole-nak egy ízben a gólvonalról kellett mentenie, Quagliarella pedig gólt szerzett. A második félidőben sem változott a helyzet, a ritka angol kontrák ugyan veszélyt jelentettek, de gólt ismét a hazaiak szereztek VIdal révén.

A csoport másik meccsén egy félidőn keresztül remekelt az esélytelenebbnek tartott hazai Nordsjaelland, de hiába vezetett Nordstrand, illetve Lorentzen góljaival 1-0-ra, majd 2-1-re, a vendégek a brazil csillagok villanásaival - Luiz Adriano három, Willian két gólt szerzett) - fordítani tudtak.

Az utolsó forduló nagy izgalmakat kínál: a címvédő csak akkor juthat tovább, ha az utolsó fordulóban otthon legyőzi a Nordsjaellandot (ez még borítékolható is lenne), míg a Juventus kikap Donyeckben.

F csoport:
Valencia (spanyol) - Bayern München (német) 1-1 (0-0)
gól:
Feghouli (77.), illetve T. Müller (82.)
piros lap: Barragán (33., Valencia)

délután játszották:
BATE Boriszov (fehérorosz) - Lille (francia) 0-2 (0-2)
Minszk, Dinamo-stadion
v: Strahonja (horvát)
BATE: Gorbunov - Poljakov, Radkov, Filipenko, Bordacsev - Baga - Volodko (Koncevoj, 46.), Hleb (Szivakov, 77.), Bressan, Olekhnovics (Vasziljuk, 84.) - Rogyionov
Lille: Elana - Sidibé, Basa, Rozenhal, Digne - Gueye, Pedretti, Martin (Bonnart, 77.) - Bruno (Roux, 65.), Rodelin, S. Kalou (Payet, 69.)
gól: Sidibé (14.), Bruno (31.)
sárga lap: Bressan (45.), Radkov (91.), illetve Bruno (32.), Sidibé (48.), Pedretti (87.)
kiállítva: Sidibé (74.)

G csoport:
Benfica (portugál) - Celtic Glasgow (skót) 2-1 (1-1)
gól:
John (7.), Garay (71.), illetve Szamarasz (32.)

délután játszották:
Szpartak Moszkva (orosz) - Barcelona (spanyol) 0-3 (0-3)
Moszkva, Luzsnyiki-stadion
v.: Bebek (horvát)
Szpartak: Dikan - Makajev, Insaurralde, Suchy, K. Kombarov (Welliton, 63.) - Rafael Carioca (Brizgalov, 75.), Källström - D. Kombarov, Jurado, Ari - Emenike (Ananidze, 64.).
Barcelona: Víctor Valdés - Daniel Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba (Montoya, 87.) - Fabregas, Xavi (Song, 82.), Busquets - Pedro (Deulofeu, 85.), Messi, Iniesta.
gól: Dani Alves (16.), Messi (27., 39.)
sárga lap: Rafael Carioca (62.), illetve Pedro (36.), Mascherano (90.)

H csoport:
Galatasaray (török) - Manchester United (angol) 1-0 (0-0)
gól:
Burak Yilmaz (54.)

CFR Cluj (román) - Braga (portugál) 3-1 (3-1)
gól:
Rui Pedro (7., 15., 33.), illetve Alan (17.)
piros lap: Douglao (45. Braga)