Vágólapra másolva!
Menesztették a címvédő Chelsea vezetőedzőjét, az olasz Roberto Di Matteót a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Juventustól elszenvedett keddi 3-0-s vereség után.

A Chelsea szerda délelőtt adta hírül, hogy a vezetőség döntött Di Matteo elküldéséről. A közlemény szerint a szakembernek azért kell távoznia, mert a torinói kudarccal veszélybe került a továbbjutás a BL-ben, és a csapat a bajnokságban is gyengélkedik az utóbbi időben.

Di Matteo a keddi vereség után elmondta, elviszi a balhét, övé a felelősség, és nem akart azzal foglalkozni, mi lesz a sorsa. Edzőkollégája, az Arsenalt irányító is Arsene Wenger megvédte, mondván, a tavaszi BL- és FA-kupa győzelem során még hős volt, most pedig kikezdik pár gyengébb meccs miatt.

A Chelsea jelenleg a harmadik helyen áll az E csoportban, és ha az utolsó fordulóban a Juventus legalább egy pontot szerez a már nyolcaddöntős Sahtar Donyeck vendégeként, az angol csapat lesz az első a sorozat történetében, amely címvédőként nem jut tovább a csoportból.

A Premier League-ben sokáig élen állt a Chelsea, ám az elmúlt egy hónapban egyetlen meccset sem tudott megnyerni, s visszacsúszott a tabella harmadik helyére. Di Matteo utódjáról még nem született döntés, de az angol lapok a korábbi liverpooli edzőt, Rafa Benítezt tartják a legesélyesebbnek.