Vágólapra másolva!
Alex Ferguson nem vesztegette az időt, hogy kóstolgatni kezdje a Chelsea élére a héten kinevezett Rafael Benítezt. Szerinte a spanyol edzőnek megint az ölébe hullik egy kész csapat, így ismét mások helyett arathatja le a babérokat.

A Manchester United menedzsere együtt érez a Juventus elleni BL-vereség után menesztett Roberto di Matteóval, szerinte elképesztő, hogy néhány hónappal az FA-kupa- és a Bajnokok Ligája-győzelem után Abramovics kirúgta őt a klubtól, megfosztva a lehetőségtől, hogy megnyerje a Chelsea-vel a két hét múlva kezdődő klubvilágbajnokságot.

"Rafa Benítez nagyon szerencsés edző, mert úgy kerülhet be az önéletrajzába a klubvilágbajnoki cím, hogy semmit sem tett érte" - mondta Ferguson, rámutatva, hogy spanyol kollégája nem először kerül ilyen kellemes helyzetbe. "José Mourinho triplázott az Interrel, aztán jött a helyére Benítez, és megnyerte a klubvébét anélkül, hogy bármit is tett volna."

Ferguson és Benítez sohasem evett egymás tenyeréből. A korábbi Liverpool-menedzser egyelőre azzal vágott vissza, hogy kijelentette: Arsene Wenger minden idők legjobb Premier League-edzője.