Vágólapra másolva!
A Pécs ellen aratott 3-2-es győzelem utÁn Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetedzője a Sport TV Harmadik félidő című műsorában volt vendég, ahol beszélt a magyar tehetségekről, Détári Lajosról és Ruud van Nistelrooyról is.

A Ferencváros hazai pályán úgy verte 0-2-ről fordítva a Pécset, hogy a duplázó Böde Dániel a 94. percben fejelte a győztes gólt. Ricardo Moniz, a Fradi edzője elmondta, hogy három hónappal ezelőtt ugyanez nem sikerült még a csapatnak.

"Nagyon tisztelem az elődömet, Détári Lajost, aki a példaképem volt, nagyon nehéz volt átvenni tőle a csapatot. Az első meccsen, a Honvéd ellen amellett, hogy emberhátrányban voltunk, két góllal szintén elment az ellenfél. Megpróbáltunk már akkor is hasonlóan játszani, mint most, de akkor még nem sikerült fordítani. Azóta fizikálisan és mentálisan is erősebbek lettünk, ennek is köszönhető, hogy most nyertünk."

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A holland szakember elmondta: nagyon példásan áll hozzá a csapata minden egyes meccshez, és szerinte csak így lehet a labdarúgásban érvényesülni.

"Én állandóan provokálom a játékosaimat. Meg kell hoznod a döntést, hogy te klasszis leszel, és mindent meg kell tenned érte. 99 százalék nem vele született tehetség, ez egy szakma, amit meg kell tanulni. George Best, Pelé és Puskás Ferenc is keményen dolgoztak, többet, mint mások, azért lettek klasszisok. Ruud van Nistelrooynak például van egy testvére, aki sokkal tehetségesebb volt, mint ő, de Ruud többet tett azért, hogy világklasszis legyen. Az edzésektől kezdve az étkezésen át az életmódig, mindenben a maximumot kell hozni."

Moniz hozzátette, hogy nagyon sok tehetséges magyar focistával találkozott, mióta Magyarországon dolgozik, szerinte a Fradi fiataljai között is vannak olyan játékosok, akik sokra vihetnék, de még nem hozták meg a döntést, hogy klasszisok lesznek, ezért nem tudnak érvényesülni.

A Ferencváros edzője Budapestről csak ennyit mondott: "Szépek a fények és a hidak, a legszebb város a világon."