Vágólapra másolva!
Supka Attila kedden közös megegyezéssel távozott a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Pécs vezetőedzői posztjáról, miután Matyi Dezső klubtulajdonossal megegyeztek, hogy nem folytatják tovább a közös munkát.

Kártyázó fradisták, kézen fogva sétáló bírók
Folyamatosan osztja a pécsi focitulaj saját edzőjét
A pécsi tulaj kíváncsiságból nem rúgja ki Supkát

A szerdai Paks elleni Ligakupa találkozón a szakmai stáb irányítja a csapatot - idézte a klub közleményét a Bama.hu. A Pécs 17 forduló után 19 ponttal a bajnoki tabella 14. helyén áll.

Matyi Dezső klubtulajdonos és Supka Attila a szezon eddigi részében gyakran üzengetett egymásnak. "A keretünk nem alkalmas arra, hogy lendületesen játsszunk. A széleken például nem tudunk az ellenfél védelme mögé kerülni, és több olyan poszt is van, amit nem tudunk megfelelően megoldani" - mondta a Siófok elleni bajnoki után Supka. A nyilatkozat nem tetszett a tulajdonosnak, aki ugyancsak a sajtóban emlékeztette edzőjét, hogy a szezon előtt még megfelelt neki ez a keret. Majd amikor arról kérdezték, hogy miért nem meneszti Supkát, ha nincs megelégedve vele, azt válaszolta: kíváncsi arra, hogyan oldja meg a feladatot, hogy felzárkózzon a csapat.

Ezt követően a Pécs otthon kikapott a Pakstól. "Múlt héten Supka úr azt nyilatkozta, hogy mindenki láthatta, mit akart játszani a csapat. Lehet, hogy az én látásommal van baj, de most sok mindent láttam a mérkőzésen, csak épp azt nem. De biztos volt taktika, a vezetőedző majd elmondja, ha visszatér a hétvégi szabadságáról, mert a miénk egy ilyen csapat, ilyenkor szabadság van" - nyilatkozta a tulajdonos a Pepsifoci.hu oldalnak.

Matyi nem értette, Supka mire gondolt, amikor azt mondta, hogy bár a szurkolók az ő távozását követelték, ez nem csak neki szólt. "Lehet, nekem is át kell gondolnom itt a jövőmet, vagy helyet cserélni vele, nem tudom, de majd ő megmondja" - szúrt oda egyet a tulajdonos az edzőnek. A Pécs kikapott a Fraditól, a mérkőzés után Supka a Sport TV azon kérdésére, hogy a tavasszal is ő lesz-e a csapat edzője, így válaszolt: "Ezt nem tőlem kell megkérdezni."

Vezetőedző-váltások az OTP Bank Liga 2012/13-as idényében:
2012. augusztus 1.: Kis Károly helyett Máté Csaba (Paks, ideiglenesen)
2012. augusztus 20-21.: Détári Lajos helyett Ricardo Moniz (FTC)
2012. augusztus 27.: Bene Ferenc helyett Kovács László (Pápa, ideiglenesen)
2012. augusztus 30.: Máté Csaba helyett Tomislav Sivic (Paks)
2012. szeptember 1.: Kovács László helyett Zsivóczky Gyula (Pápa)
2012. szeptember 17.: Török László helyett Szabó István (Kecskemét, megbízottként)
2012. szeptember 28.: Szabó István helyett Horváth Ferenc (Kecskemét)
2012. november 22.: Sisa Tibor helyett Szentes Lázár (Diósgyőri VTK)
2012. december 4.: Supka Attila helyett ? (Pécs)