Vágólapra másolva!
Shane Long élvezi a szerepét a West Bromban, főképp, mert olyan játékosok vannak mögötte, mint Gera Zoltán, és nem is akarja elhagyni a Premier League-ben hatodik csapatot, pedig sajtóhírek szerint a Liverpool is érdeklődik iránta. A 25 éves ír játékost Gera Anglia egyik legjobb csatárának nevezte, a Liverpool egykori másodedzője, Phil Thompson viszont úgy véli: Shane nem üti meg a Vörösök szintjét.

A West Bromwich Albion csatárát, az ír Shane Longot több csapattal is hírbe hozták, állítólag még a Liverpoollal is, amelynek igencsak szüksége lenne egy jó csatárra, elvégre idén 16 fordulóban csak 22 gólt szerzett, a táblázaton pedig mindössze tizedik.

Sokkal jobban megy a WBA-nak, amely harmadik is volt, de jelenleg is az előkelő hatodik helyet foglalja el a tabellán. A birminghamiek 24 góljából Shane Long ötöt vállalt, ennyi már elég is volt ahhoz, hogy felkeltse többek érdeklődését.

Az ír játékos azonban nem akar váltani: "Nem foglalkozom ezekel a hírekkel, csak a futballra koncentrálok, mivel nagyon élvezem a mostani helyzetemet a West Bromban. Egyedüli csatár vagyok, de nincsen nehéz dolgom, hiszen olyan játékosoktól kapom a labdákat, mint Gera Zoltán és James Morrison. Ez így nagyon is élvezhető" - nyilatkozta a birminghami Express and Starnak a 25 éves ír válogatott csatár.


Gera sem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel egy november végi nyilatkozatában, amikor szóba került Long. "Idén fantasztikusan játszik, ugyanúgy, mint az előző évben" - mondta a magyar légiós csapattársáról, aki a Readingtől való érkezése után, az előző szezonban nyolc gólt rúgott. "Nehéz dolga van neki és Romelu Lukakunak, mert mindketten kiváló támadók, és ugyanazon a poszton játszanak. Amikor bekerülnek, mindig jól megy nekik, és rendre be is találnak" - dicsérte társait Gera, de az ír méltatását még tovább folytatta:

"Longy nagyon sokat tesz a csapatért, megtartja a labdákat, gólokat lő, és keményen dolgozik. Szerintem ő a Premier League egyik legjobb támadója. Sok olyan játékos van, aki csak gólokat szerez, de ő ezen kívül is nagyon hasznos és nagyon fontos a csapat számára" - fogalmazott a 33 éves középpályás.

Long arról is beszélt, hogy boldog a klubnál, és azért sem akar távozni, mert a WBA-t is nagycsapatnak tartja, és szeretne részese lenni a mostani kiváló szezonnak. A négy siker után zsinórban elszenvedett három vereség miatt nem pánikol, mivel úgy véli, csak a Swansea elleni bajnoki első félidejében játszottak rosszul, és a hatodik helyről még így is nagyon jók a kilátásaik. "A Stoke és az Arsenal elleni meccseket akár meg is nyerhettük volna" - tette hozzá.

Forrás: AFP/Ian Kington
Gera passzait szeretik a birminghami társak

Mindeközben lelombozta a csatárról ódát zengőket az egykori Liverpool-másodedző Phil Thompson, aki szerint nem lenne igazán nagy erősítés a Vörösök számára Long. Az idén (is) gyengélkedő sztárcsapat menedzsere, Brendan Rodgers még a Readingből ismeri a támadó képességeit. "Shane Longnak idén tényleg voltak jó időszakai, de úgy érzem, gólszerzőként hullámzó a teljesítménye."

Thompsonnak van más javaslata a csatárposztra: Klaas-Jan Huntelaar, aki januárban távozhat a Schalkétől, viszonylag olcsón, 6-7 millió fontért megszerezhető, és már játszott együtt az Ajaxban Luis Suárezzel. Szintén jó vételnek tartaná Robert Lewandowskit (Dortmund), Jackson Martinezt (FC Porto) vagy akár Demba Bát (Newcastle) is. "A Liverpoolnak ráadásul nemcsak egy, hanem két csatárra is szüksége lenne sérülés esetére" - mondta a SkySports szakkommentátorként dolgozó Thompson.