Vágólapra másolva!
Ruud Brood, a Roda vezetőedzője szerint Németh Krisztiánnak jobban kell kihasználnia a lehetőségeit, a magyar csatár egyetért abban, hogy több gólt kell lőnie - írja a Nemzeti Sport.

Hollandiába, az RKC Waalwijkba igazolva Németh Krisztián remekül játszott, sorra adta a gólpasszokat, és jöttek a gólok is, majd a csapat edzője, Ruud Brood elvitte magával a Rodához, ahol nem előre tolt ékként, hanem visszavont csatárként szerepelteti. A 23 éves magyar játékosnak ugyan nem megy rosszul a játék, de a gólokkal elmarad, tizenöt meccsen csupán egyszer volt eredményes, az edzője pedig ezzel nincs megelégedve.

"Krisztián igazi csapatember, de azon túl, hogy aláveti magát a csapat érdekeinek, ki kellene használnia a helyzeteit. Kellően kritikus vagyok vele szemben, de az önértékelése rendben van, ő is érzi, hogy kellene még egy kis plusz" - mondta a sportnapilapnak Ruud Brood.

Németh Krisztián egyetértett edzőjével, ugyanakkor nincs elkeseredve, elmondta, hogy akkor őrjítené meg a gólképtelenség, ha előre tolt ék lenne. "Jogos a kritika, minden meccsen adódik legalább egy ziccerem, azokat kellene belőnöm. A Rodában azonban hátrébb játszom, sokkal többet kell védekeznem, más a feladatom, mint legelöl, centerként volt. Tanulási folyamatban vagyok, szerintem hasznomra válik, hogy több poszton is kipróbálom magam, taktikailag fejlődtem. Azonban ha a jövőben nem szerzek több gólt a második-harmadik hullámból érkezve a kapu elé, el kell azon gondolkoznom, vajon hosszú távon nekem való-e ez a poszt" - nyilatkozta Németh.