Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson vezetőedző szerint Robin van Persie ugyanolyan helyet foglalhat majd el a Manchester United történetében, mint legendás elődje, a francia Eric Cantona.

"Korát és érettségét tekintve hasonlít arra az Ericre, aki nálunk játszott - szolgált magyarázattal a neves tréner a Eurosport-Yahoo brit internetes oldalán. - Komoly klubból indult el, egy másik nagy egyesületben is sikeres lett, válogatott játékos. Az összkép alapján tisztában voltunk vele, hogy megfelel majd a mi céljainknak is" - tette hozzá.

A 29 éves holland csatár - aki 71 válogatottbeli mérkőzésén 31 gólt szerzett mostanáig -, nyolc idény után a nyáron hagyta el az Arsenalt, ahova 2004-ben szerződött a Feyenoordtól. Londoni formáját Manchesterben is hozza: a Premier League-ben 12 góljával Michuval, a Swansea játékosával holtversenyben az élen áll a góllövőlistán.

Cantona, a MU emblematikus figurája, 1992 és 1997 között szerepelt a csapatban, amely érkezése után 26 év szünetet követően nyert ismét bajnoki címet. Az Eric királyként is emlegetett francia támadó 82 gólt szerzett a United színeiben, melynek szurkolói mindig nagy becsben tartották őt.