Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában a Milan előtt csoportelsőként továbbjutó Málaga focicsapatát kizárja a következő idényre a nemzetközi kupákból az európai szövetség, mert tartozik a játékosainak és az adóhatóságnak.

Szupercsaták és alibimeccsek a BL-nyolcaddöntőben

Az andalúziai csapat egy dúsgazdag arab befektető segítségével negyedik lett az előző idényben a spanyol bajnokságban, idén pedig a BL-ben csoportgyőztes lett a Milan, a Zenit és az Anderlecht előtt.

Nyáron ugyanakkor pénzügyi gondjai támadtak a klubnak, ezért az UEFA kizárja a kövezkező olyan kupasorozatból, amelyre kvalifikálná magát. A büntetés a következő négy szezonban érvényesíthető, emellett 300 ezer eurós bírságot is kiszabtak a klubra.

Az európai szövetség ráadásul még egy év kizárást kilátásba helyezett, amennyiben a Málaga 2013. március 31-ig nem tudja bizonyítani, hogy nincs tartozása sem az alkalmazottaival, sem más egyesülettel, sem a hatóságokkal szemben.

A jelenlegi Európa Liga-sorozatból már kizárták a török Besiktast a labilis anyagi helyzete miatt. A Málaga jelenleg BL-selejtezőt érő negyedik helyen áll a spanyol bajnokságban.

Az UEFA a spanyol klubon kívül további együttesek kizárását helyezte kilátásba, amennyiben azok március végéig nem rendezik hátralékukat. Horvátországból a Hajduk Split és az Osijek, Romániából a Rapid és a Dinamo Bucuresti, míg Szerbiából a Partizan Beograd került fenyegetett státuszba. Nem konkretizált büntetést kapott a szerb Vojvodina és az ukrán Arszenal Kijev is.