Vágólapra másolva!
Tizenegy meccsre eltiltotta török szövetség Raúl Meirelest, a Fenerbahce portugál középpályását, akit azzal vádolnak, hogy leköpte az őt kiállító játékvezetőt.

A korábban a Liverpoolban és a Chelsea-ban is megfordult Meireles a Galatasaray elleni rangadó 82. percében megkapta a második sárga lapját, ami miatt idő előtt fejeződött be számára a 2-1-es Galata-győzelmet hozó meccs. Az ítélet után reklamált a játékvezetőnél, de a felvételen nem látszik, hogy leköpte volna, a február végéig szóló eltiltást mégis emiatt kapta.


"Nagyon idegesít, hogy azzal vádolnak, hogy leköptem a játékvezetőt. Tudom, mit csinálok, és nem akarom, hogy olyan miatt büntessenek meg, amit nem követtem el. Amit a bíró nyilatkozott, az felér egy rágalmazással, és jogi úton fogom bebizonnyítani az igazamat" - mondta felindultan Meireles, aki attól tart, ha az iskolában a többiek azt mondogatják majd a gyerekének, hogy leköpte a bírót, akkor azzal elveszti a tekintélyét otthon.

A pályáról levonulva a középpályás egy félreérthető kézmozdulatot is tett a bíró irányába, amiről többen azt feltételezték, hogy a spori szexuális beállítottságára tett utalást, de Meireles azt mondta, csak azt akarta jelezni, hogy a bíró gyáva, és megijedt a nyomástól.