Társoldalunk:

Az UEFA keményebb büntetést akar a balhézó szerbeknek

2012.12.26. 16:46

Súlyosabb büntetésért fellebbez az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) saját fegyelmi bizottságával szemben a szerbek októberi, botrányos körülmények között véget ért, angolok elleni U21-es Eb-selejtezője miatt.

Az UEFA fegyelmi bizottsága két hete úgy döntött, hogy két szerb edzőt minden futballal kapcsolatos tevékenységtől eltilt két évre. Andreja Milunovic erőnléti tréner esetében a büntetés második évét, míg Predrag Katic segédedzőnél az utolsó hat hónapját három esztendőre felfüggesztette a testület.

A játékosok sem úszták meg az eltiltást: Goran Causic négy, Ognjen Mudrinski és Filip Malbasic három-három, Nikola Ninkovic pedig két meccsen nem léphet majd pályára. Emellett a szerb szövetségnek 80 000 eurós pénzbírságot is fizetnie kell, továbbá egy U21-es hazai válogatott találkozót zárt kapuk mögött kell megrendeznie az eredeti döntés szerint.

Az angoloknál két játékost büntettek meg: Steven Caulker két, Thomas Ince pedig egy találkozón nem szerepelhet majd. A vendégek 1-0-s előnnyel várták az október 16-i, krusevaci Eb-selejtezőt, amelyen egy 94. percben szerzett üres kapus góllal - a hazaiak hálóőre előrement fejelni egy szögletnél - ismét 1-0-ra diadalmaskodtak, így kiharcolták az Eb-részvétel jogát.

A lefújást követően aztán elszabadultak az indulatok, a két csapat játékosai és vezetői összecsaptak egymással, Danny Rose-t, az angolok színes bőrű védőjét pedig kiállította a játékvezető, mert a szerb szurkolók irányába bombázta a labdát. Később Rose elmondta, hogy már a bemelegítés közben is majomhuhogást imitálva sértegették őt a szerb drukkerek, majd ez a mérkőzés során minden egyes labdaérintésénél megismétlődött. Hozzátette: kétszer kővel is megdobták.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK