Vágólapra másolva!
Teljesen átlagos klubnak nevezte a mostani Milant Paolo Maldini, a csapat korábbi védője, aki 25 év alatt öt BL-címet nyert az együttessel. Az olasz legenda úgy érzi, a mai Milan egy játékosa sem képes történelmet írni, a csapatnál nincs tudatos tervezés.

"Mikor megérkeztem, egy nagy klub épült, Berlusconi elnök arra tanított minket, hogy nagyban gondolkodjuk, és maga is sokat invesztált a csapatba" - mondta Maldini a Repubblica című olasz lapnak.

"Jött Sacchi, akivel egy játékstílus szimbóluma lettünk. Varázslatos volt, de a varázs lassan megszűnt, és a Milan egy átlagos klub lett. Akik történelmet írtak, nem adták át a tudásukat a következő nemzedéknek, a mai Milanból egy játékos sem képes történelmet írni, legfeljebb marginális szerepeket."

Maldini szerint a bajnokságban jelenleg hetedik helyen álló klubnál nincs hosszú távú tervezés: "Nyáron tizenkét, erős karakterű játékos távozott. Nem látom, mi a terv. Leigazolni egyes játékosokat, mégha ingyen is jönnek, fényévekre van a tudatos tervezéstől."

Hamarosan újabb két csatár, Pato és Robinho távozhat a csapattól, pótlásukra pedig Balotellit nézte ki a Milan. Marco Amelia kapus úgy érzi, a balhés támadó beválhat a Rossonerinél.

"Nem ismerem túl jól Mariót, de szerintem túl van bizonyos dolgokon az életben, és jót tenne neki, ha a Milanhoz jönne, egy olyan környezetbe, ahol bizonyíthat, és amely tolerál egy bizonyos viselkedést" - utalt Amelia Balotelli balhés természetésre a Tuttosport hasábjain.