Vágólapra másolva!
Újabb egy hónapra kötelezte el magát a csődeljárás alatt levő Portsmouth csapatához Gyepes Gábor. Az angol harmadosztályú csapatban négy gólnál tartó védő jól érzi magát a klubnál, de az anyagi nehézségek miatt nyitott a váltásra, és a Championshipben is el tudja magát képzelni.

"Amíg nincsen más lehetőség, addig próbálom segíteni a csapatot, és természetesen próbálok formában maradni, ezért aláírtam egy újabb egy hónapos szerződést" - összegezte a helyzetét a magyar hátvéd. "Megbeszéltük a klubbal, hogy ha esetleg jönne ajánlat, akkor elmehetek."

Az angol harmadosztályban kieső helyen álló klub anyagi helyzete miatt havonta újra megköti a szerződéseket játékosaival. A bizonytalan helyzetű csapatot Buzsáky Ákos mindössze egy hónap után elhagyta, a keret annyira szűkös, hogy Gyepes legutóbb nem sokáig lábadozhatott. "A karácsonyi bajnokin beszakadt a combom egy rúgástól, ezért kényszerpihenőn voltam, viszont a Walsall ellen a kispadra le kellett ülnöm, mert nem vagyunk túl sokan."

Gyepes a körülményekhez képest jól teljesít, már négy bajnoki góllal segítette a League One 22. helyén álló együttest. "Szerencsére jól megy a játék, így bátran mondhatom, hogy számítanak rám. Amíg úgy volt, hogy távozom, megkaptam a klubtól a hivatalos értesítést, hogy továbbra is igényt tartanának rám."

A 31 éves focista még nem mondott le arról, hogy visszatér az angol másodosztályba. "Eddigi játékom alapján, és figyelve a Championship mezőnyét, szerintem lenne helyem egy osztállyal feljebb. A Portsmouth mellett szól, hogy nagy klub, nagy elvárásokkal, és hogy nagyon jól érzem magam, és a családom is biztos élvezné. Viszont a klub körüli helyzet, a bizonytalanság és ezek az egy hónapos szerződések eléggé abba az irányba terelik az embert, hogy nézzen másik munka után."