Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szavazásán könnyedén elintézték az év álomcsapatát a Barca, a Real és Falcao összegyúrásával, több sikerembert is kihagyva 2012 főszereplői közül. Lothar Matthäus nem ment el szó nélkül a La Liga-tizenegy mellett, az [origo] egy ellencsapattal válaszolt.

A FIFA-gálán megismert csapatban - amely a profi focisták szavazata alapján állt össze - egy kivétellel csak a BL-ben elődöntőig jutó, a spanyol kupát és bajnoki címet egymás közt megosztó Barcelona és Real Madrid kapott helyet.

A zürichi gálán ülők között is többen csóválták a fejüket a névsor hallatán, a korábbi aranylabdás Lothar Matthäus pedig egyenesen érthetetlennek minősítette, hogy csak a La Liga játékosaiból rakták össze az év csapatát.

A Casillas (Real Madrid) - Dani Alves (Barcelona), Piqué (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid) - Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi (Barcelona), Iniesta (Barcelona) - Messi (Barcelona), Falcao (Atletico Madrid), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) összetételű tizenegyben a BL-győztes Chelsea egyetlen focistával sem képviseltette magát.

Forrás: AFP/Andrew Yates
Van Persie gólátlaga Manchesterben semmivel sem lett rosszabb

Kimaradtak emellett a BL-döntőbe jutott Bayern és a BL őszi idényében vitézkedő, valamint a Bundesliga-aranyat megnyerő Dortmund német focistái is, akik ráadásul az Eb-n elődöntősök voltak, de az Eb-ezüstöt elkönyvelő olaszok is kiérdemelhettek volna egy helyet, Pirlo például a Juventus bajnoki címében is főszerepet játszott.

Tekintettel arra, hogy a tavaly csodagólokkal villogó Ibrahimovic, a Dél-Amerikában újra a legjobbnak választott Neymar és a PL-ben tavasszal gólkirály, ősszel pedig már a MU-ban szárnyaló Robin van Persie is kimaradt, az erőltetett Barca-Real keverékre egy meglehetősen támadó felfogású ellencsapattal válaszoltunk, amely egyáltalán nem lenne esélytelen a gálán kihirdetett együttes ellen.

A FIFA-gáláról kimaradtak álomtizenegye:
Cech (Chelsea) - Ivanovic (Chelsea), Hummels (Dortmund), Thiago Silva (Milan és PSG), Lahm (Bayern München) - Mata (Chelsea), Pirlo (Juventus), David Silva (Manchester City) - Neymar (Santos), Ibrahimovic (Milan és PSG), Van Persie (Arsenal és Manchester United).