Vágólapra másolva!

A nigériai volt a legtökösebb kapitány az Aranylabda-szavazáson

Ahogy minden évben, most is voltak érdekes szavazatok az Aranylabdáért folyó versenyben, Iker Casillasnál például Sergio Ramos győzött, Lionel Messi nem tette az első háromba Cristiano Ronaldót, a végső győztes argentin pedig nem került dobogóra Bruno Alvesnél, a portugál csapatkapitánynál.

A jelöltek huszonhármasra szűkített listáján az olasz Mario Balotelli végzett leghátul, akit az osztrák csapatkapitány, Christian Fuchs ugyan harmadiknak írt be Xavi és Iniesta mögé, de az újságírók (a szövetségi kapitányok és csapatkapitányok mellett országonként egy-egy újságíró is szavazhatott) közül senki nem tette dobogóra.

Az algériai csapatkapitány, Madzsid Bugera az algériai származású Real-csatárt, Karim Benzemát tette az első helyre, litván kollégája, Tomas Danilevicius pedig Ibrahimovic, Rooney, Piqué sorrendben adta le szavazatát.

Mirko Vucinic, Montenegró csapatkapitánya csapattársát, Gigi Buffont találta 2012 legjobbjának, a holland Wesley Sneijder honfitársát, a nyáron az Arsenaltól a MU-hoz igazoló Robin van Persie-t vélte az Aranylabdát a legjobban megérdemlő játékosnak, a Chelsea-t BL-győzelemre vezető Didier Drogbát pedig Afrikából támogatták: a namíbiai, a mali és a dél-szudáni csapatkapitánytól is kapott egy-egy első helyezést.

A végső győztes Messi Iniesta, Xavi, Agüero sorrendet írt a szavazólapra, vagyis nagy riválisa, Cristiano Ronaldo nem fért be nála a top háromba. A portugál cséká, Bruno Alves pedig Messit hagyta ki, nála Ronaldo mögött Falcao és Van Persie végzett. Messi Iker Casillasnál, a spanyol válogatott vb- és Eb-győztes kapusánál is lemaradt a dobogóról, a Real mostanság melllőzött kapusa csapattársát, Sergio Ramost emelte trónra, Ronaldo lett nála a második, Xavi pedig a harmadik.

A szövetségi kapitányok közül a nigériai, Keshi Stephen volt a legtökösebb, ő sem Messit, sem Ronaldót nem jelölte az első háromba, helyettük Yaya Tourét, Drogbát és Van Persie-t favorizálta.