Vágólapra másolva!
 Weisz Árpádra, a Bologna és az Internazionale egykori magyar edzőjére emlékeznek a két labdarúgócsapat jövő keddi, milánói kupamérkőzésén.

A La Repubblica című napilap bolognai kiadása arról írt, hogy a helyi klub kezdeményezésére Massimo Moratti, a milánóiak elnöke is igent mondott, és az ötletet támogatta Virginio Merola bolognai, valamint Giuliano Pisapia milánói polgármester is, továbbá több ismert olasz sportújságíró, közöttük Matteo Marani, aki 2007-ben könyvet írt Weisz Árpádról.

Az 1896-ban Solton született Weiszt a mai napig Olaszország egyik legsikeresebb edzőjeként tartják számon, a labdarúgás-elmélet és az olasz edzőszakma úttörőjeként ismert.

Weisz a harmincas években először az Internazionale (akkor Ambrosiana), majd a Bologna trénere volt. Ő a legfiatalabb edző, aki bajnokságot nyert Olaszországban - 1930-ban, 34 évesen az Internazionale kispadján - és minden idők egyik legjobb olasz labdarúgója, Giuseppe Meazza felfedezőjeként is emlegetik.

Az 1938-ban a faji törvények miatt Olaszországból elmenekült, majd 1944. január 30-án az auschwitzi haláltáborban feleségével és gyermekeivel együtt meghalt. Weisz tiszteletére tavaly januárban a Giuseppe Meazzáról elnevezett milánói stadionban emléktáblát avattak fel.