Vágólapra másolva!
Romániában egy létfontosságú meccs előtt érkezett váratlan segítségnek tartják, hogy a magyar fociválogatottnak zárt kapuk mögött kell majd fogadnia a csapatot a márciusi vb-selejtezőn. A FIFA az Izrael elleni barátságos meccsen tapasztalt antiszemita megnyilvánulások miatt büntette a magyar szövetséget. A román lapok egyike a magyar csapatot ért "halálos ütésről" ír, Ciprian Maricát viszont az ellenséges hangulat motiválta volna.

A Facebookon toborozzák a szurkolókat a magyar-románra

Zárt kapuk mögött a román-magyar vb-selejtező

A március 22-i vb-selejtező előtt a két válogatottnak ugyanannyi pontja van, Magyarország ezzel a csoport második, Románia a harmadik helyén áll.

A román lapok egyike, a Gazeta Sporturilor azt írta: "Váratlan segítséget" kapott a román válogatott a Magyarország elleni "létfontosságú" mérkőzés előtt. A lap szerint jó hír a válogatott számára a FIFA döntése, és ha sikerül pontot rabolni Budapesten, akkor a román csapat pályázik a legnagyobb eséllyel a második hely megszerzésére.

Ciprian Marica, a román válogatott csatára, aki a Schalke 04-ben játszik, a lapnak elmondta: jó, hogy a FIFA szigorú a rasszista megnyilvánulások esetében, de csúnya az a futball, amelyet nézők nélkül játszanak. A csatár szerint éppen az motiválta volna a román játékosokat, ha Budapesten ellenségesen fogadta volna őket a közönség.

A Pro Sport című sportújság szerint Románia "megszabadult a budapesti pokoltól". Jenei Imre, a román és a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya úgy nyilatkozott, minden bizonnyal nagy előnyt jelent a román válogatott számára a FIFA döntése: "Higgyék el, tudom miről beszélek, ismerem a magyar közönséget."

A Gandul című portál szerint "nagy esélyt kapott" a Victor Piturca által irányított válogatott. A sport.ro hírportál a FIFA döntését kommentálva úgy véli, hogy "halálos ütést" kapott a magyar csapat.

A zárt kapus büntetés ellen az MLSZ fellebbez. A szövetség honlapja azt írja: a pontos indoklás és határozat kézhezvétele előtt is túlzottnak és igazságtalannak tűnik, hogy "a magyar válogatottnak egy barátságos meccsén történt eset miatt egy sorsdöntő, a legrangosabb nemzetközi sorozatba illeszkedő mérkőzésen kell letöltenie a kirótt büntetést."