Vágólapra másolva!
A Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője, Tito Vilanova megerősítette, hogy a klub nem válik meg David Villától a januári átigazolási szezonban. Az Arsenalnak így új csatárjelölt után kell néznie.

Két csúcsot is megdöntött a Barcelona

Biztosan nem lesz januárban az Arsenal játékosa David Villa, miután a Barcelona labdarúgócsapatának szakvezetője, Tito Vilanova elárulta, nem adják el a csatárt.

"David nem megy sehová, boldogok vagyunk vele" - jelentette ki Vilanova a vasárnapi, Málaga elleni idegenbeli 3-1-es győzelmet követően. A szakember a mérkőzésen nem számíthatott játékosára, mert egy hétközi edzésen meghúzódott.

"Azt szeretnénk, ha teljesen felépülne, és mérkőzésről mérkőzésre több időt tölthetne a pályán. De vannak még problémái" - folytatta Vilanova. "Tudjuk, mennyire fontos játékos, tavaly nagyon hiányzott is a bajnokság második felében. Meggyőződésem, hogy a szezon hátralévő részében sokat segít még nekünk."

A spanyol válogatott támadó 2011 decemberében szenvedett sípcsonttörést, a felépülése óta azonban kevés lehetőséget kapott, ezért több klubbal, köztük az Arsenallal is hírbe hozták. A csatár a 2012-13-as bajnokságban eddig 13 mérkőzésen 478 percet játszhatott, hétszer le-, hatszor becserélték.

Az Arsenal korábban tárgyalt egykori csatárával, Thierry Henryval, de nem sikerült megegyezni. Villa mellett még szóba került Alvaro Negredo (Sevilla), Yann M'Vila (Rennes), Adrian Lopez (Atlético Madrid) és Szalai Ádám (Mainz) szerződtetésének lehetősége is.