Társoldalunk:

Ranocchia a 120. percben juttatta tovább az Intert

2013.01.15. 23:39

Óriási csatában, a hosszabbítás utolsó percében szerzett góllal jutott tovább az Inter labdarúgócsapata az olasz kupa negyeddöntőjében.

Eredmény, olasz kupa, negyeddöntő:
Internazionale - Bologna 3-2 (1-0, 2-2)
gól:
Guarin (34.), Palacio (77.), Ranocchia (120.), illetve Diamanti (81.), Gabbialdini (84.)

Az olasz kupa negyeddöntőjét Weisz Árpád, a két csapat egykori magyar edzője emlékének szenteltek. A milánói Giuseppe Meazza-stadionban rendezett megemlékezésen Massimo Moratti, az Internazionale klubelnöke azt mondta: "Weisz az Inter történetének része, örökre őrizzük emlékét.

Amikor gyerekként az ötvenes években elkezdtem a foci iránt érdeklődni, Weisz Árpád neve már szorosan kötődött a klubhoz. A szakértelem és az elkötelezettség jelképeként vált ismertté. Újító volt, akire borzalmas vég várt. Elképzeléseivel megújította az olasz focit és ma ismét ugyanezt teheti."

Moratti hozzátette, hogy a rasszizmus nem halt ki, és mivel a labdarúgás a legjelentősebb társadalmi jelenség Olaszországban, az olasz focinak példát kell mutatnia az alapvető erkölcsi elvekben.

A meccs előtt Moratti és Albano Guaraldi, a vendégcsapat elnöke kicserélte a két csapat által a pályára lépéskor viselt mezt. A fehér színű mezen Weisz arcképe és a "Nem a rasszizmusra" felirat volt látható.

A megemlékezésen részt vett a két város polgármestere, sportügyi tanácsosa, a milánói zsidó közösség képviselői és Manno István, milánói magyar főkonzul is.

A Serie A két csapata közös kampányt indított az olasz stadionokban egyre gyakrabban tapasztalható rasszista megnyilvánulások ellen, és a kampány jelképévé Weiszt választották. Fausto Viviani, a bolognai Viva il Calcio (Éljen a foci) egyesület vezetője bejelentette, hogy Weiszről elnevezett olasz sportdíjat alapítanak a rasszizmusmentes olasz labdarúgásért.    

Szerdán játsszák:
Fiorentina - AS Roma

Korábban játszották:
Juventus - AC Milan 2-1 (1-1, 1-1, 2-1)
Lazio - Catania 3-0 (1-0)

KAPCSOLÓDÓ CIKK