Vágólapra másolva!
A Marbellán edzőtáborozó Ferencváros kétgólos hátrányból felállva döntetlent játszott a Videoton Európa Liga-csoportjából továbbjutott Basellel.

Felkészülési mérkőzés, Marbella:
FTC - Basel 2-2 (0-2) - élő közvetítés
FTC:
Jova - Jovanovic (Peric, 85.), Besic, Junior Fell, Bönig (Sváb, 40.) - Otten, Cukic (Orosz, 85.) - Jenner, Zeravica (Somalia, 46.), Alempijevic - Böde
Basel: Sommer - Park Joo-Ho, P. Degen, Dragovic, Schar - El Nenny, D. Degen, Serey, Stocker - Streller, Ghaly
gól: Cukic (72.), Böde (85.), ill. El Nenny (44.), D. Degen (45.)
sárga lap: Dragovic (56., 67.), Cukic (67.)
kiállítva: Dragovic (67.)

A Ferencváros kezdte jobban a mérkőzést, irányította a játékot, de nem tudott gólt szerezni. A félidő végére a Basel magára talált, és a 43. percben kapott egy tizenegyest, Streller büntetőjét Jova kivédte, Streller elé visszapattant a labda, ismét lőtt, a Fradi kapusa újra védett, ezt követően El Nenny azonban közelről már a kapuba lőtt. Az első játékrész hosszabbításában Degen kettőre növelte a svájciak előnyét.

A második félidőben is támadott a Ferencváros, majd a 68. percben a második sárga lapja után kiállították a Baselből Dragovicot. Az emberelőnyt kihasználva előbb Cukic lőtte be közelről Somalia remek beadását, majd a 86. percben Jenner szögletét a Dinamo Kijev ellen két gólt szerző Böde szép mozdulattal fejelte a kapuba, beállítva így a végeredményt.

Ricardo Moniz csapata szerdán a román Steaua Bukaresttel játszik felkészülési meccset a marbellai edzőtáborban.