Vágólapra másolva!
Ha az eredmények alapján nem is, a frizurákat tekintve mindenképpen verhetetlen a Milan, amely Mario Balotelli érkeztével tovább erősödik ezen a fronton.

Nehezen tudjuk elképzelni, hogy Massimilliano Allegri edző előírta volna játékosainak, hogy vicces frizurával lehet csak bekerülni a kezdőcsapatba, mindenesetre a Milannál idén mintha különverseny lenne, hogy ki tud extrémebb séróval pályára lépni.

Stephan El Shaarawyról igazán nem lehet mondani, hogy csak a haja miatt érdemes rá figyelni, mivel a mindössze 20 éves támadó szinte hátán viszi a piros-feketéket, a bajnokságban például tizenöt gólt szerzett, amivel második helyen áll a rangsorban a nápolyi Edinson Cavani mögött. El Shaarawyban minden adottság megvan ahhoz, hogy a jövő nagy sztárja legyen, gyors, kreatív és jó százalékban használja ki a helyzeteit. És a frizurája is egyedülálló, oldalt teljesen le van nyírva a haja, felül pedig taraj szerűen felállítva, ami egy sün tüskés hátát jutattja az ember eszébe.

Forrás: AFP/Filippo Monteforte
Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A Milan házi gólkirálya hátulnézetből

A még a Fáraó becenévvel ellátott El Shaarawynál is két évvel fiatalabb M'Baye Niang nem csak frizurájában, néha viselkedésében is Mario Balotellire hajaz, a Milan vezetése ugyanis azt is fontolgatta, hogy magatartásbeli problémái miatt megválik tőle. Niang végül maradt, és mostanság egyre többet játszik, az olasz kupában a Reggina ellen első gólját is megszerezte, és Allegri láthatóan bízik benne. A szenegáli szülőktől származó, de a francia utánpótlás-válogatottakban játszó Niang irokéz-frizurával nyomul, de még ezt is tudja fokozni, mert legutóbb egy csillagot nyíratott oldalra.

Forrás: AFP/Giuseppe Cacace
Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Niangnak bajnoki gólja még nincs, csillaga már van

Ha Niang és Balotelli egyszerre lesznek a pályán, nehéz lesz őket elsőre megkülönböztetni, alkatuk és a hajuk is hasonló, a Manchester Citytől érkező balhés sztárnak a frizurája már ugyanúgy védjegyévé vált, mint a lezsersége. Balotelli is a punkkorszakot idéző, középen egyetlen csíkból álló frizurát részesíti előnyben az utóbbi időben, amit az Eb idejére még ki is szőkített, tovább növelve a feltűnést.

Forrás: AFP/Giuseppe Cacace
Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Balotelli és El Shaarawy a válogatottban már játszott együtt

Trendiségben Robinho sem akar elmaradni a többiek mögött, a brazil támadó már a 2011-es Copa Américán is popsztár Prince-t idézte meg a sérójával, amit akkor Zsidró Tamás mesterfodrász is megdicsért. A Milanban korábban szintén megforduló Ronaldo állítólag Silvio Berlusconi elnök kérésére növesztette meg a haját, de arról nincs információnk, hogy Robinho stílusváltásában mi vagy ki játszotta a szerepet.

Forrás: AFP/Giuseppe Cacace
Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Robinho megtalálta a zselét

Kevin-Prince Boateng a 2010-es vébén még teljesen átlagos frizurával játszott a ghánai válogatottban, de úgy tűnik, a Milanban hatással voltak rá a társak. A rengeteg tetoválása miatt egyébként is feltűnő jelenségnek számító Boateng megnövesztette a haját, de csak felül, mert oldalt ő is a nullásgépre szavazott.

Forrás: AFP/Fabio Muzzi
Forrás: AFP/Fabio Muzzi

Allegri grimasza nem Boateng hajának szól

Nem csak a középpályán és a csatársorban találhatunk extravagáns frizurát, a BL idei sorozatának talán legszebb gólját szerző Phillippe Mexes ugyanis teljesen behatárolhatatlan hajjal szokott pályára lépni. A francia védő oldalt egészen rövidre vágatta a haját, fölül és hátul viszont meghagyta hosszúra, ami némileg a Bundesliga-frizura emlékét idézi fel az emberben, amire a szőkére színezett tincsek még rá is erősítenek.

Forrás: AFP/Belga
Forrás: AFP/Belga

Mexes régebben copfos volt, de azóta váltott