Vágólapra másolva!
A Daily Mail internetes kiadása két cikkben foglalkozott a bundagyanús Liverpool-Debrecen BL-találkozóval, és megszólaltatta debreceniek bundázással vádolt kapusát, Vukasin Poleksicet, aki élete meccsének nevezte az összecsapást. 

Az Europol hétfői sajtótájékoztatóján derült ki, hogy az európai fogadási csalásban érintett meccsek között Eb- és vb-selejtezők, valamint BL-találkozók is vannak, ezek egyikét Angliában játszották. A dán Ekstra Bladet című lap úgy értesült, utóbbi találkozó a 2009 őszén játszott Liverpool-Debrecen csata volt, amelyet a hazaiak 1-0-ra nyertek meg. A lap szerint a kapus Poleksicet keresték meg a meccs előtt azzal, hogy legalább három gólnak kell születnie.

"Aki látta a meccset, az tudja, hogy az emberek butaságról beszélnek" - idézi az angol újság a montenegrói kapust, aki a magyar lapoknak nem nyilatkozott az ügyről. "Remekül ment a játék, rengeteg védésem volt. Egy az egyben mentettem Riera, Torres és Gerrard ellen is, hogyan állíthatja bárki is, hogy csaltam?"

A Daily Mail cikke az említett helyzeteket bemutató fotókkal támasztja alá a kapus állítását, hozzátéve a Benajun lövésénél bemutatott védését is. A lap egy másik cikket is közöl a meccsről, ebben részletesen elemzik a találkozót, és megállapítják, hogy Poleksicnek rengeteg alkalma lehetett volna arra, hogy egynél több gólt kapjon, úgy, hogy közben nem vált volna gyanússá.

http://www.youtube.com/embed/ElJtRDnJxZw

Kuyt egy kipattanó lövést váltott gólra a Debrecen ellen (a videón 2:42-nél)

Poleksic egyenesen élete meccsének nevezte a liverpooli találkozót. "A Liverpool mindig is a kedvenc csapatom volt, imádom őket, és nem tudom elhinni, amiket az emberek rólam beszélnek. A meccs végén mezt cseréltem Pepe Reinával, és akkora rajongója vagyok, hogy azóta is kint van a szobám falán."

Poleksic a szóban forgó BL-sorozat egy másik meccse, a Debrecen-Fiorentina (3-4) összecsapás miatt kétéves eltiltást és 10 ezer eurós büntetést kapott, amiért elmulasztotta jelenteni, hogy a találkozó előtt telefonon megpróbálták rábeszélni a bundázásra.