Vágólapra másolva!
Újabb történelmi tettet hajthat végre az angol labdarúgó FA-kupában Kovács János csapata, az ötödosztályú Luton Town, amely a sorozat nyolcaddöntőjében szombaton a második vonalbeli Milwall együttesét látja vendégül. A sorozat történetében még sohasem fordult elő, hogy ligán kívüli csapat negyeddöntőbe jutott volna.

A Luton a legutóbbi fordulóban a magyar védővel a pályán, óriási meglepetésre 1-0-ra nyert a Premier League-ben szereplő Norwich City vendégeként. Legutóbb 24 éve, 1989 januárjában volt példa arra, hogy egy ötödik vonalbeli csapat búcsúztasson egy első osztályú csapatot.

A Luton most az első ligán kívüli (non-league) csapat lehet a történelemben, amely bejut a legjobb nyolc közé a legrégebbi futballsorozatban.

"Sajnos nem mondhatom, hogy jó formában vagyunk, ugyanis a Norwich elleni meccs óta háromszor kikaptunk, egyszer pedig döntetlent játszottunk a bajnokságban" - nyilatkozta Kovács János, aki csapata egyik legjobbja volt a bravúros siker alkalmával.

A magyar futballista elárulta, a keménységükről híres Milwall-drukkereket a hatóságok rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett kísérik az összecsapásra.

"Egy különvonattal jönnek majd a Milwall szurkolói, a városban két pubot tesznek szabaddá a számukra, a rendőrök pedig ellenőrizni fogják, kinek van jegye a találkozóra. Akinek nincs, azt elküldik a városból" - tette hozzá.

Kovács elmondta, a Norwich elleni győzelemmel nagy nyomás került a játékosokra, ennek ellenére úgy gondolja, aki ezt nem tudja kezelni, "az nézzen más állás után".

A program, FA-kupa, nyolcaddöntő, szombat:
Luton Town (V. osztályú) - Millwall (II.) 13.45
Arsenal - Blackburn Rovers (II.) 16.00
Milton Keynes Dons FC (III.) - Barnsley (II.) 16.00
Oldham Athletic (III.) - Everton 19.00

vasárnap:
Manchester City - Leeds United (II.) 15.00
Huddersfield (II.) - Wigan Athletic 16.55

hétfő:
Manchester United - Reading 21.00

4. forduló, újrajátszás, vasárnap:
Chelsea - Brentford (III.) 13.00

A párharc győztese szerdán a Middlesbrough együttesével találkozik.