Vágólapra másolva!
A szurkolók Gyepes Gábort választották a 2012-es naptári év legjobb Portsmouth-játékosának. A magyar válogatott védő nagyon büszke a trófeára, mert így "talán otthon elhiszik, hogy képes vagyok még jól teljesíteni". A harmadosztályban sereghajtó klub továbbra is komoly anyagi gondban van, és a kieséstől talán már senki nem mentheti meg.

A Portsmouth 2008-ban még FA-kupát nyert, jelenleg a harmadosztályban 24., azaz sereghajtó, de Gyepes Gábor szerint még innen is van lejjebb.

"Sajnos egyre kilátástalanabb a klub helyzete, kőkorszaki körülmények között készülünk a meccsekre. Nemrég kitették a csapatot az edzőközpontból, most egy tengerészeti bázis borzalmas pályáján tréningezünk. Mindent elmond az állapotokról, hogy a szezonban eddig ötvenöt játékos szerepelt a Portsmouthban, abból a keretből, amelybe ősszel kerültem, mindössze öten maradtunk" - mesélt a védő a körülményekről.

Gyepes úgy tudja, két csoport érdeklődik az egyesület iránt, de nem egyszerű az átvétel, ugyanis a befektetőnek meg kell vásárolnia a stadiont, amelyet több millió fontra becsülnek. "A szezon végéig létre kell jönnie az üzletnek, máskülönben megszűnik a klub. Ugyanakkor, ha megtörténik az átvétel, rögvest tíz pontot levonnak tőlünk, ami azonnal azt jelenti: a következő szezont a League 2-ben kezdheti az együttes" - idézte az F-group.hu sajtóközleménye a játékost.

Forrás: AFP/Isza Ferenc

A borzalmas helyzet ellenére öröm is érte a napokban, a drukkerek minden télen megnevezik az elmúlt naptári év legjobb Portsmouth-játékosát. "A 2012-es esztendő év futballistájának engem választottak a szurkolók. Gyönyörű, gravírozott trófeát kaptam, amelyre nagyon büszke vagyok. Természetesen a helyén kezelem az ügyet, tudom, hogy a rajongók könnyebben választanak a jelenlegi keretből, mert az előző szezon második fele feledésbe merült már. De azért megtisztelő ez az elismerés, hiszen tavaly több magasan jegyzett játékos megfordult itt."

A 31 éves játékos nagyon fontosnak tartja ezt a díjat. "Így talán otthon elhiszik, hogy képes vagyok még jól teljesíteni, és azok is megtudják, mennyire komolyan vesz engem egy angol egyesület, akik nem látnak hétről hétre játszani. Élvezem, hogy rendszeresen pályán vagyok, jól megy a futball, és bízom benne, hogy az elmúlt hónapok pozitív hatással lesznek a pályafutásom további szakaszára."