Vágólapra másolva!
A hazai 1-1 után a barcelonai Camp Nouban nagyon jó játékkal 3-1-es győzelmet aratott a Real Madrid labdarúgócsapata, így bejutott a spanyol Király-kupa döntőjébe.

Az élő közvetítés

Eredmény, Király-kupa, elődöntő, visszavágó:
Barcelona - Real Madrid 1-3 (0-1)
Camp Nou
v.: Alberto Undiano Mallenco
Barcelona: Pinto - Alves, Piqué, Puyol, Jordi Alba - Busquets, Xavi (Thiago Álcantara, 74.), Fabregas (Villa, 59.) - Iniesta, Pedro (Tello, 71.), Messi
Real Madrid: Diego López - Arbeloa, Sergio Ramos, Varane, Coentrao - Xabi Alonso (Essien, 84.), Khedira - Di María, Özil (Pepe, 78.), C. Ronaldo - Higuaín (Callejón, 70.)
gól: Jordi Alba (89.), illetve C. Ronaldo (13., 57., az elsőt büntetőből), Varane (68.)
sárga lap: Piqué (12.), Puyol (40.), illetve Arbeloa (37.)
Továbbjutott: a Real Madrid 4-2-es összesítéssel

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=xTbBr80u4qRqM21Y


Január 30-án 1-1-es döntetlen született a Real Madrid-Barcelona Király-kupa-elődöntő első felvonásán, így az idegenben szerzett gól, no meg a hazai pálya előnye egyértelműen a Barcelona mellett szólt.

A hazaiak kezdőcsapatába visszakerült a hétvégén pihentetett Puyol, Busquets, Fabregas és Xavi, a madridiaknál felépült sérüléséből Xabi Alonso, illetve Varane, de visszatért az első mérkőzést eltiltás miatt kihagyó Sergio Ramos, Coentrao és Di María is.

Lendületesen kezdte a Barcelona a mérkőzést, az első 20 percben közel 70 százalékosan birtokolta a labdát, gólt mégis a Real szerzett. A 12. percben Piqué buktatta Cristiano Ronaldót, aki a büntetőt higgadtan lőtte a jobb alsó sarokba (0-1).

Forrás: AFP

Hiába volt azonban a mezőnyfölény, Messi és Pedro eltúnt a védők között, Iniesta pedig hiába próbálkozott néhány lövéssel, elvétette a célt.
A szünet után ugyanott folytatta a Barcelona, ahol az első 45 percben abbahagyta, ám egy kétségbeesett madridi felszabadításból újabb gól született.

Egy előrevágott labdával Di María iramodott meg, egy csellel elfektette Puyolt, beadásába Pinto kapus beleért, így a labda Ronaldo elé került, aki 5 méterről nem hibázott (0-2).

Kinyílt a Barcelona, a 68. percben Varane fejesgóljával végképp eldőlt minden (0-3).

Forrás: AFP

A hajrában a Barca csak azért küzdött, legalább a szépítés meglegyen, ezt Jordi Alba a 89. percben megtette (1-3).

Forrás: AFP

A Real Madrid megérdemelten nyert 3-1-re, és így 4-2-es összesítéssel bejutott a Copa del Rey döntőjébe.

A két csapatnak ez volt a 224. egymás elleni csatája, a Real Madrid 89-szer, a Barcelona 87-szer nyert. A kupában 32-szer találkoztak, ebből 14-et nyert meg a barcelonai és tizenegyet a madridi csapat.

A Barcelona 22 veretlen mérkőzés után kapott ki a Camp Nouban.