Vágólapra másolva!
Az angol sajtóban mérföldkőnek tekintik, hogy a Manchester United idei legfontosabb meccsén Wayne Rooney nem volt tagja a kezdőcsapatnak.

A Telegraph a Real ellen 3-2-es összesítéssel elbukott BL-nyolcaddöntő után hosszasan elemezte az angol csatár helyzetét a Premier League éllovasánál.

A lap földrengést okozó döntésnek nevezte, hogy Alex Ferguson a klub klasszisát nem rakta be a kezdőbe a szezon legfontosabb találkozóján, és idézte a csatár felesége, Coleen Rooney reakcióját a Twitteren: "Nem tudom elhinni."

A találkozót az ITV stúdiójában kommentáló Roy Keane is úgy vélte, a keddi felállás jelzésértékű lehet a válogatott játékos számára.

A csatárt a 73. percben csereként beállító Ferguson korábban azt nyilatkozta, Rooneynak nem megfelelő az erőnléte, a keddi döntését pedig azzal indokolta, hogy a Real ellen Danny Welbeck tudja a legjobban megoldani a Robin Van Persie mögötti támadó szerepét.

A Telegraph ezzel együtt úgy látja, a ManUnited nem akarja tovább állni a 2015-ig szerződéssel rendelkező Rooney heti 250 ezer fontos (átszámítva 84 millió forintos) fizetését, és idén nyáron megpróbál túladni rajta.

A Times értesülése szerint a Paris Saint-Germain nyáron megvenné Rooneyt, és hajlandó lenne akár 40 millió fontot is fizetni érte.

Rooney a most futó szezonban 11 bajnoki gólnál tart 20 mérkőzésen, Van Persie bajnoki mutatója 28/19.