Vágólapra másolva!
A rendőrökre támadtak a vasárnap délutáni FTC-Újpest labdarúgó-mérkőzés szurkolói a IV. kerületben, miután egyiküket pirotechnikai eszköz használata miatt kiemelték a tömegből.   

Kovács Viktória rendőrségi szóvivő ismertetése szerint kora délután, a IV. kerületi Bocskai utcában a szurkolók közül egy férfi égő petárdát dobott a földre, ezért a rendezvényt biztosító rendőrök kiemelték őt a tömegből. Ezt követően a körülöttük tartózkodó szurkolók közül mintegy 10-15-en rátámadtak a 200 fős rendőrsorfalra, de a rendőrök két perc alatt helyreállították a rendet. Kovács Viktória hozzátette: "rendőrség-szurkolók: egy-null".

A szóvivő elmondta, hogy a 34 éves szurkolót az újpesti rendőrkapitányságra állították elő, ellene pirotechnikai eszközzel való visszaélés szabálysértése miatt indítanak eljárást.

Késsel akart belépni a ferencvárosi stadionba egy 33 éves tokaji férfi, ezért rendzavarás szabálysértése miatt a IX. kerületi rendőrkapitányságra állították elő. A sportról szóló törvény szerint nyilvános sportrendezvényre nem lehet bevinni szúróeszközt, így kést sem, ezért az eset rendzavarásnak minősül.