Vágólapra másolva!
Tanuljon a hibámból, és ne hagyja ott a Manchester Unitedot - tanácsolta Wayne Rooneynak a klub egykori csatára, Andy Cole.

A gólkirály Andy Cole 2001-ben azért ment el Manchesterből, és igazolt a Blackburnhöz, mert úgy érezte, hogy a másodhegedűs szerepébe kényszerült Ruud van Nistelrooy mögött. Mint a Sunnak most elmondta, később megbánta a döntését, és azt tanácsolja Wayne Rooneynak, ne kövesse el ugyanazt a hibát.

"Megértem Wayne érzéseit, de most már én is tudom, hogy a Manchesterben kellett volna befejeznem pályafutásomat. Sajnos túl önfejű és makacs voltam ehhez" - mondta Cole, akit annak idején Ferguson is próbált maradásra bírni, ő azonban hajthatatlan volt. Cole hat év alatt 121 gól szerzett a MU színeiben.

Rooney most hasonló helyzetben van, őt is egy holland támadó, Robin van Persie szorította háttérbe az Old Traffordon. Az Arsenalból érkezett csatár kihagyhatatlan, ráadásul ott van még a keretben Danny Welbeck, Kagava Sindzsi és Javier Hernandez is, így Rooney helye immár nem olyan magától értetődő a kezdő csapatban, mint a korábbi években. Az angol válogatott csatárának múlt héten csak a kispadon jutott hely a szezon egyik legfontosabb meccsén, a Real Madrid elleni BL-viszzavágón, azóta számtalan találgatás látott napvilágot a brit sajtóban arról, hogy van-e jövője Rooneynak a ManUnitedben.

***

Ha szeretné megnyerni Karle Gábor Londontól Londonig című olimpiatörténeti könyvét, küldjön egy e-mailt az
[email protected] címre március 17-én éjfélig. A könyvhöz CD-melléklet is tartozik, amely a legszebb magyar győzelmek közvetítését tartalmazza. Kérjük, az e-mailbe írja bele a nevét és a lakcímét, a levél tárgya pedig "olimpia" legyen! A jelentkezők között tíz példányt sorsolunk ki, a nyerteseket e-mailben értesítjük.