Vágólapra másolva!
A Ferencváros egyik szurkolója egymillió forintot adott a futballklubnak az Újpest elleni rangadón történtekért kapott MLSZ-büntetés törlesztésére.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága az FTC-t mint visszaesőt súlyos rendezési hiányosságok, illetve a "hazai szurkolók által pirotechnikai eszközök bevitele, használata és bedobálása, sértő, rasszista tartalmú transzparensek bevitele, kihelyezése, továbbá különböző rendzavarásai" miatt büntette meg kétmillió forintra.

A Fradi.hu beszámolója szerint egy szurkoló eljuttatott egymillió forintot a klubhoz. "Klubunk lehetőséget biztosít arra, hogy azon szurkolóink, akiknek ez módjában áll, hozzájárulhassanak az MLSZ büntetésének összegéhez, ezzel is bizonyítva, hogy a Fradi egy összetartó, nagy család" - olvasható a weboldalon, amelyen szerepel az a bankszámlaszám is, amelyre a drukkerek átutalásait várja a Ferencváros.

A kétmillió forint hamar összegyűlhet, hiszen az FTC elnöke, Kubatov Gábor, valamint az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál is 200-200 ezer forinttal járult hozzá a büntetés törlesztéséhez.

Amennyiben több pénz gyűlik össze, mint a büntetés mértéke, a fennmaradó összeget az FTC utánpótlása kapja meg.

Fellebbez a Fradi

A Ferencváros fellebbezni fog az MLSZ zártkapus döntése ellen. Az FTC a kétmillió forintos pénzbüntetést elfogadja, ám a felfüggesztett, egy meccsre szóló zártkapus büntetést nem. "A Ferencvárosi Torna Club - akár hazai pályán, akár idegenben - minden fellépésével magyar szinten kimagasló nézőközönséget vonz. A futball ezekért az emberekért, azokért a szurkolókért van, akik még nem fordultak el a magyar labdarúgástól" - indokolta fellebbezési szándékát a zöld-fehér klub. A közlemény kitér arra is, hogy a klub mindent megtett az Újpest elleni találkozó lehető leggördülékenyebb lebonyolításáért. Hetekkel a mérkőzést megelőzően megkezdték szurkolóik tájékoztatását, de emellett minden segítséget megadtak, és minden lehetséges módon együttműködtek a rendőrséggel is a biztonságos meccsrendezés érdekében - áll a klub közleményében.