Vágólapra másolva!
Ráadásban esett góllal mentette döntetlenre a svéd válogatott a magyarok elleni vasárnapi mérkőzését az U17-es Európa-bajnoki selejtezőn, Telkiben, ezzel az északi csapat jutott be a szlovákiai Eb nyolcas döntőjébe.

A találkozót mindkét együttes hat ponttal kezdte, de a svédek jobb gólkülönbséggel érkeztek, így nekik a döntetlen is elég volt az Eb-részvételhez.

A hazai válogatott a 2. percben vezetést szerzett, ezt követően jól is játszott. A második félidőben aztán jobbára a svédek támadtak, akik a 81. percben egy szöglet nyomán megszerezték az egyenlítő találatot. Ebben a korosztályban 80 percig tart egy mérkőzés.

U17-es Eb-selejtező, elitkör, 3. (utolsó) forduló:
Magyarország - Svédország 1-1 (1-0)


A magyar-svéd mérkőzéssel egy időben, Tatabányán a finn és a fehérorosz válogatott játszott volna egymással, de az európai szövetség illetékesei játékra alkalmatlannak ítélték a pályát, ezért a meccset nem rendezték meg. A találkozónak a továbbjutás szempontjából nem volt tétje, ezért született az a döntés, hogy az elmaradt összecsapást nem pótolják a csapatok.

csütörtökön játszották:
Magyarország - Fehéroroszország 3-0
Svédország - Finnország 5-0

kedden játszották:
Magyarország - Finnország 3-2
Svédország - Fehéroroszország 4-1

Az állás: 1. Svédország 7 pont/3 mérkőzés (10-2), 2. Magyarország 7/3 (7-3), 3. Finnország 0/2 (2-8), 4. Fehéroroszország 0/2 (1-7)