Vágólapra másolva!
A Chelsea hazai pályán kilenc perc alatt három gólt szerezve 3-1-re múlta felül a Baselt a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének csütörtöki visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott a sorozat fináléjába, ahol a Benfica lesz az ellenfele.

A londoniak idegenbeli 2-1-es sikerüket követően ugyan ezúttal a szünet előtt hátrányba kerültek, de a második félidő elején nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak és eldöntötték a továbbjutást, így a tavalyi Bajnokok Ligája-diadalt követően ezúttal az Európa Ligát nyerhetik meg.

Legutóbb a José Mourinho által irányított Portónak sikerült egymást követő két évben megnyerni mindkét sorozatot, akkor a portugál együttes 2003-ban az EL elődjét, azaz az UEFA-kupát hódította el, majd 2004-ben megnyerte a BL-t. A Videoton csoportjából továbbjutott Basel az elődöntőbe jutással is története legnagyobb sikerét érte el.

http://videa.hu/player?v=n1a5HnkmHXwi3rQr" allowfullscreen="allowfullscreen" webkitallowfullscreen="webkitallowfullscreen" mozallowfullscreen="mozallowfullscreen" style="border:none; position:relative;


A sorozat másik elődöntőjében a Benfica Törökországban elszenvedett 1-0-s vereségét követően 3-1-re legyőzte a Fenerbahcét, így 3-2-es összesítéssel jutott a döntőbe. A portugál együttes az 1961-es és 1962-es BEK-diadala után hódíthat el ismét rangos trófeát, ugyanis azóta öt BEK- és egy UEFA-kupa-finálét bukott el.

http://videa.hu/player?v=s5hV5ClUbFmhNeF7


A Chelsea és a Benfica május 15-én Amszterdamban találkozik a döntőben.

Európa Liga, elődöntő, első mérkőzések:
Benfica (portugál) - Fenerbahce (török) 3-1 (2-1)
gól:
Gaitan (9.), Cardozo (35., 66.), illetve Kuyt (23., 11-esből)
Továbbjutott: a Benfica, 3-2-es összesítéssel.

Chelsea (angol) - Basel (svájci) 3-1 (0-1)
gól:
Tores (50.), Moses (52.), Luiz (59.), illetve Salah (45.)
továbbjutott: a Chelsea, 5-2-es összesítéssel.