Vágólapra másolva!
Tito Vilanova elismeri, hogy Messi nélkül csak szenved a Barca, a Bayern elleni, csúfos bukással végződött BL-elődöntő visszavágóján mégsem küldte pályára a négyszeres aranylabdást. Pedig Messi nem volt sérült, csak úgy érezte, hogy összeszedhet egy sérülést.

A Barca-szurkolók egy része sérelmezi, hogy a csapat vezére, Lionel Messi a kispadról nézte végig a Bayern München elleni szenvedést, pedig a játékával - ha a kisesést nem is - a megalázó búcsút (0-3 a Camp Nouban, összesítésben 0-7) talán el lehetett volna kerülni.

Tito Vilanova azonban nem cserélte be a legjobb emberét, annak ellenére, hogy az utóbbi hetekben combsérüléssel küszködő argentin múlt kedden a müncheni meccset végigjátszotta, és vasárnap az Athletic Bilbao elleni bajnokin (2-2) is beállt az utolsó fél órára, ezalatt pedig lőtt egy parádést szólógólt és egy gólpasszt is adott.

"Messi jól érezte magát az Athletic Bilbao ellen, de az utolsó percekben érzett valami furcsát is" - magyarázta a csatár szerdai jegelését Vilanova. "Nem sérült, de úgy érezte, összeszedhet egy sérülést. Kedden és szerdán is edzett, de nem volt igazi, így lehet, hogy nem tudott volna segíteni a csapaton."

Forrás: AFP/Lluis Gene

A Barca védője, Gerard Piqué is úgy nyilatkozott a meccs után, hogy nem Messi játékán múlt az eredmény, ám valószínűleg inkább arról lehetett szó, hogy Vilanova a 4-0-s zakó után nem hitt annyira a továbbjutásban, hogy megkockáztassa legnagyobb sztárjának elvesztését. Azt ugyanis ő is elismerte, hogy Messi nélkül nem képes ugyanazt a teljesítményt nyújtani a Barca.

"Az elmúlt években mindig szenvedtünk nélküle" - mondta a vezetőedző. "Rengeteg gólt szerez, a támadásokban ő jelenti különbséget a többi csapathoz képest. Teljesen normális, hogy nagyon hiányzik a csapatból, biztos vagyok benne, hogy a Bayern sem tudott volna így játszani ellenünk Robben vagy Ribéry nélkül."

Kérdés, hogy Vilanova ezzel a nyilatkozatával megnyugtatta-e azokat a szurkolókat, akik szerint egy BL-elődöntőben nem lett volna szabad pihentetni a négyszeres aranylabdást. Messi a bajnokságban 44 gólnál jár, a Bajnokok Ligájában nyolcszor talált be.