Vágólapra másolva!
Az angol futball legeredményesebb edzője, Alex Ferguson az idény végén feláll a Manchester United kispadjáról.

Ferguson 2011 decemberében még úgy nyilatkozott, szívesen maradna további három évig a MU-nál, és amikor pár hete kiderült, hogy a nyáron csípőműtéten esik át, akkor sem került szóba a távozása. A Manchester United közleményéből kiderült, Ferguson marad a klub kötelékében, igazgatósági tag és a United nagykövete lesz.

"Nem volt egy könnyű döntés, de úgy érzem, most jött el az ideje. Fontos volt, hogy egy erős csapatot hagyjak magam mögött, és a mostani keret minőségében és korban is ideális arra, hogy további sikereket arasson. Nagyon várom, hogy igazgatósági tagként és nagykövetként is a klubért dolgozhassak"- nyilatkozta Ferguson, aki köszönetet mondott a családjának és a szurkolóknak a támogatásért.

http://video.gemius.hu/liveinfo/iframe/1871520315001_2364474308001.html


A 71 éves edző 1986-ban került a klubhoz, amely az irányításával a világ egyik legjobb csapata lett. Ferguson érkezése előtt a MU hét bajnoki címet nyer, vele további tizenhármat, emellett még öt FA-kupa-, négy angol Ligakupa-, két BL-, egy klubvb-, egy KEK-, egy Világkupa-, egy európai Szuperkupa- és tíz angol Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett.

Az angol fogadóirodák szerint David Moyes, az Everton edzője a legesélyesebb a MU kispadjára.