Vágólapra másolva!
A kerékpárosok doppingolása miatt elítélt Eufemiano Fuentes eladásra ajánlotta fel azokat az információkat, melyekkel klasszis focistákat, atlétákat és további sportolókat is le fog leplezni.

"Hogyan készítettem fel egy csapatot egy Bajnokok Ligája-meccsre" - Fuentes ügyvéde szerint ez lesz a címe az egyik témakörnek a doppingdoktor által a média számára pénzért felajánlott anyagban.

Korábban a Fuentes tárgyalására beidézett tanúként Jesus Manzano biciklis elmondta, a doppingdoki klinikáján spanyol és brazil focistákat is látott megfordulni.

Egy másik Fuentes által kitálalni kívánt témakör címe is napvilágra került: "Orvosi kapcsolatom a londoni maraton győztesével". Ugyanakkor arra is ígéretet tett, hogy elárulja a titkát az 1992-es barcelonai olimpián született spanyol éremesőnek, mely során a házigazda 13 aranyérmet, hét ezüstöt és két bronzot nyert.

Fuentest április végén egyéves szabadságvesztésre ítélte a madridi bíróság a közegészségügyi szabályok megsértése és a páciensei egészségének veszélyeztetése miatt. A bíróság akkor azt is jelezte, hogy nem engedélyezi a megtalált, vért tartalmazó tasakok kivizsgálását a a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek (WADA).

Az orvosnak az ítélet után nem kellett börtönbe mennie, mert a spanyol törvények szerint a két évig terjedő börtönbüntetések végrehajtását eleve elfüggesztik.