Társoldalunk:

Orbán pár éve nem hitt az NB I-es Felcsútban

2013.05.12. 12:21

A Puskás Akadémia FC szombaton feljutott a labdarúgó NB I-be, amivel túlszárnyalta az alapító Orbán Viktor eredeti elképzeléseit. A miniszterelnök ugyanis 2007 végén még úgy gondolta, nincs realitása annak, hogy Felcsútnak NB I-es csapata legyen. 

Orbán Viktor korábban maga is játszott a felcsúti az NB III-as, majd később a másodosztályba feljutó felcsúti csapatban, ahol 2004 őszén még edzést is vezetett. 2007-ben megalapította a településen működő Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát, amelynek az egész szezonban veretlen felnőttcsapata szombaton a Kaposvár II legyőzésével megnyerte az NB II Nyugati csoportját, így ősztől az NB I-ben folytathatja.

Pedig az alapítás évében még Orbán Viktor sem hitt abban, hogy ez megtörténhet. "Nincs realitása annak, hogy Felcsút település NB I-es csapatot adjon Magyarországnak. Nem szabad sem magunkat, sem a játékosainkat, sem szurkolóinkat ezzel áltatni. A körülmények, feltételek nem adottak az élvonalhoz, ezt be kell látni" - mondta 2007 decemberében a Fejér Megyei Hírlapnak Orbán a klub elnökeként.

A Puskás kezdetben valószínűleg a Videoton-stadionjában játssza majd az NB I-es meccseit, de már épül az új, 3500 férőhelyes stadion az 1800 fős településen.

Bár a belépés ezúttal is ingyenes volt, a szombati bajnokavatóra körülbelül kétszázan voltak kíváncsiak, így a Felcsút NB I-es tagsága vélhetően nem viszi közelebb az MLSZ-t ahhoz a céljához, hogy 2018-ra több mint nyolcezres legyen az élvonalbeli meccsek átlagnézőszáma.

KAPCSOLÓDÓ CIKK