Vágólapra másolva!
Nem bocsátott meg a ferencvárosi Leonardo a győri Marek Strestíknek, aki a vasárnapi bajnokin eltörte a szárkapocscsontját.

"Visszanéztem az esetet százszor, ezerszer, és semmi nem indokolta a megmozdulást. A labda még csak a közelben sem volt. Rettentően haragszom, rendkívül mérges vagyok Marek Strestíkre, nagyot csalódtam benne. Egyetlen célja lehetett, hogy kivégezzen. Sikerült" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a Fradi brazil támadója.

A bokatörés (erős idegzetűeknek) 5.00-nál:



A győri focista megpróbálta elérni az eset után Leonardót, de nem sikerült, így a sportnapilapon keresztül kért bocsánatot tőle, erre a brazil így reagált: "Előbb kellett volna gondolkodnia. Vajon belegondolt-e abba, hogy mindketten a lábunkkal, a futballal keressük a kenyerünket? Vajon belegondolt-e abba, hogy ha durván rám csúszik hátulról, sérülést okozhat, a következő fél évben mankóval járhatok, kórházról kórházra mehetek különféle kezelésekre? Nem hinném. Marek Strestík elvette tőlem a legnagyobb boldogságot az életben. A labdarúgást."

Leonardót kedden műtik Hollandiában, Strestík pedig öthónapos eltiltást kapott a brutális belépőért. A Magyar Labdarúgó-szövetség és az UEFA által is használt InStat Football elemzőrendszer statisztikái szerint Leonardo kilenc mérkőzésen összesen 681 percet töltött a pályán az NB I-ben, és ezeken a találkozókon 35-ször szabálytalankodtak ellene, ami azt jelenti, hogy 19,5 percenként állították meg szabálytalanul a tavasszal.