Vágólapra másolva!
Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint meglepték a gyors kuvaitiak a magyar válogatottat a Győrben 1-0-ra megnyert felkészülési meccsen. Korcsmár Zsolt tudta, hogy ügyes az ellenfél, de - ahogy ő fogalmazott - más játszani ellenük, mint nézni őket. A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs szerint nem volt egy jó hete, és megérdemelte volna, hogy ennyi rossz után bemenjen a kapufája.

Egervári Sándor szerint nehezen tudott a magyar csapat alkalmazkodni a kuvaiti csapat stílusához. "Hiába hangsúlyoztuk, hogy jól cseleznek, és gyorsak a kuvaitiak, a játékosaim az első félidőben kaptak ebből egy kis ízelítőt" - kezdte a szövetségi kapitány a mérkőzést közvetítő Sport TV-nek. "A második félidőben jobban játszottunk, de összességében sok hiba csúszott a játékunkba. A kuvaitiéhoz hasonló focikultúrával ritkán találkoznak az európai csapatok, de jó volt ezt megtapasztalni, főleg, ha világversenyen is szeretnénk részt venni a jövőben. Voltak szerkezeti problémáink, de azzal, hogy Németh Krisztián kicsit visszahúzódott, sokat javultunk. Elégedett voltam Lovrencsis Gergővel és Kanta Józseffel is, bár az első félidőben kicsit pontatlanok voltunk, Kanta sem passzolt olyan pontosan, ahogy az MTK-ban szokott, de ebben közrejátszott a gyors ellenfél is."

Kanta (balra) jól mozgott, de ő is pontatlan volt az első félidőben. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Dzsudzsák Balázs az első félidőben a jobb oldalon nem igazán találta a helyét, a második játékrészben azonban átment a bal oldalra, és a mezőny egyik legjobbja lett, jó beadásai voltak, és lőtt egy bődületes nagy kapufát is. "Kellemetlen ellenfél volt a kuvaiti csapat, látszott rajtuk, hogy felvállalták a nyílt játékot, minden egyes mozdulatot felelősség nélkül bevállaltak, hátul is cselezgettek. Ha nehezen is, de nyertünk a nagy erősségünknek, a rögzített szituációnak köszönhetően. Ha elől pontosabbak vagyunk, akkor simább is lehetett volna, remélem, hogy ősszel pontosabban játszunk majd. Ami a kapufámat illeti, nem volt könnyű hetem, megérdemeltem volna, hogy ennyi rossz után bemenjen az a lövés, de remélem, hogy majd az őszi selejtezőkön bemegy, az úgyis fontosabb lesz. Köszönöm, hogy a válogatott csapatkapitánya lehettem" - utalt Dzsudzsák Balázs arra, hogy a héten összetört egy Lamborghinit.

A győztes gólt fejelő Vanczák Vilmosnak az első félidőben is volt egy nagy helyzete. "Akkor még szépet védett a kapus, kicsit mögém jött a labda, és nem tudtam úgy helyezni, mint utána a második félidőben a gólomnál. Sokáig nem játszottunk jól, nem tudtuk megjátszani a labdákat, az egyszerű passzokat is elrontottuk. Nem voltunk eléggé együtt, zártabb védekezés kell, nem szabad ekkora területet hagynunk például a románoknak, a selejtezők előtt ezt át kell majd beszélni."

Korcsmár Zsolt szerint nagyobb különbséggel is nyerhetett volna a magyar válogatott. "A második félidőre kinyílt a pálya, próbáltak a kuvaitiak is minden mindegy alapon támadni. Voltak helyzeteik, de nekünk több volt, kapufákat is rúgtunk, több góllal is nyerhettünk volna. Láttuk, hogy nagyon ügyesek, és pörögnek, de más egy csapat ellen játszani, mint nézni őket. Boldogan megyünk el nyaralni."

Korcsmár a kuvaiti kapu előtt veszélyeztet Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az újonc Lovrencsics Gergő a szünetben állt be csereként, voltak jó cselei és lövései, a végén pedig ha nem lő, hanem Dzsudzsáknak passzol, akkor két góllal is nyerhettünk volna. "Meglepett, hogy már a szünetben becserélt a szövetségi kapitány. A végén ha észreveszem Balázst, akkor lepasszolom neki, nem vagyok ennyire önző, de amikor először középre néztem, akkor nem láttam őt bent. Igaza volt, hogy számon kérte rajtam, legközelebb odateszem neki."