Vágólapra másolva!
A Videoton leigazolta az NB II-ből az élvonalba feljutott Puskás Akadémia FC egyik alapemberét, a Scholes becenevű támadó középpályást, Kleinheisler Lászlót.

A 19 éves játékos 3+1 éves szerződést írt alá a Videotonnal. A Vidi.hu szerint nem volt teljesen váratlan Kleinheisler László leigazolása, hiszen már a januári, spanyolországi edzőtáborban is együtt készült a székesfehérvári csapattal, sőt az egyik felkészülési mérkőzésen gólt is szerzett. Mint az Origo április végi, felcsúti riportjából kiderült, Kleinheisler a Puskás Akadémia-alapító Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök kedvenc játékosa.

Kleinheisler László a ManUnited ikonjáról, Paul Scholesról kapta a becenevét Fotó: Tuba Zoltán - Origo

"Nagyon boldog vagyok, az álmom vált valóra azzal, hogy a Vidi labdarúgója lettem" - nyilatkozta a fehérváriak honlapjának az U21-es válogatott játékos. "Úgy érzem, jó szezon van mögöttem, és készen állok az NB I-re. Szeretem a kihívásokat, és mindent megteszek azért, hogy már az ausztriai edzőtáborban bebizonyítsam José Gomesnek, hogy számíthat rám" - fogalmazott a fiatal játékos, aki az előző szezonban 27 NB II-es találkozón játszott, nyolc gólt szerzett és számos gólpasszt adott a felcsúti csapatban, amely a Videoton szakmai felügyelete alá tartozik.

A vörös haja és a játékstílusa miatt a Scholes becenévvel illetett játékos Benczés Miklós, a felcsútiak vezetőedzője szerint több poszton is bevethető, ízig-vérig támadó szellemű futballista. "Jó az egy-egy elleni játékban, és remekül indul be labda nélkül az üres területre. Azon játékosok közé tartozik, aki minden pályán töltött percet nagyon élvez. Nagyon jó lövőerővel rendelkezik, és rendkívül dinamikus. Nyugodtan mondhatom, hogy nála jó helyen van a labda" - mondta a tréner.

"Figyelemre méltó dolog az, hogy 19 évesen már bemutatkozhatott az U21-es válogatottban, ráadásul nem is érdemtelenül" - dicsérte Kleinheislert Róth Antal, a 21 éven aluliak szövetségi edzője. "Az NB II legjobb csapatában rendszeresen játéklehetőséget kapott, gyakorlatilag a Puskás Akadémia FC egyik alapembere volt, és jó teljesítményt nyújtott. Személyes megismerkedésünk alkalmával is jó benyomást gyakorolt rám, jó képességű, jó fizikumú játékos, aki előtt, úgy gondolom, nagyon szép karrier áll" - mondta Róth a Vidi.hu-nak.