Vágólapra másolva!
Nigériát gúnyolta, Tahitit éltette a Belo Horizonte-i közönség a Konföderációs Kupa egyetlen hétfői mérkőzésén, amelyen az óceániai kiscsapat ugyan 6-1-es vereséget szenvedett, ám játékos, valamint edző egyaránt boldog volt.

Nigéria Tahiti elgázolásával nyitotta a Konföderációs Kupát

Az első harminc percben eldőlt a Nigéria-Tahiti mérkőzés a Konföderációs Kupa hétfői játéknapján, hiszen addigra az afrikaiak már 3-0-ra vezettek. A Belo Horizonte-i közönség végig a kiscsapatot biztatta, főleg akkor, amikor egy szöglet után Jonathan Tehau révén sikerült szépíteni is. A vége 6-1 lett, de tahiti részről így is nagy volt az eufória.

"Megmutattuk a világnak, hogy van néhány minőségi játékosunk" - nyilatkozta Marama Vahirua, az óceániai együttes egyetlen profi labdarúgója. "Már az győzelem a számunkra, hogy itt lehetünk, és fantasztikus volt, ahogy a brazil közönség elfogadott bennünket."

"Az utolsó negyedórára nagyon elfáradtunk, mert korábban még sohasem játszottunk ilyen ellenféllel. De szeretnék tisztelegni a játékosaim előtt, mert fantasztikusak voltak" - tette hozzá Eddy Etaeta szövetségi kapitány.