Társoldalunk:

Juninho: Hátat kéne fordítani a brazil zászlónak

2013.06.19. 11:31

A tüntetőkkel való szolidaritás kifejezésére szólította fel a labdarúgó Konföderációs Kupán házigazda brazil csapatot a korábban 40-szeres válogatott Juninho Pernambucano.

Eddig csak a szappanoperák miatt fogtunk össze

A jelenleg a New York Red Bulls együttesében futballozó, 38 éves középpályás szerint a selecao tagjainak hátat kellene fordítaniuk a nemzeti zászlónak a himnusz alatt a 21.00 órakor kezdődő, Mexikó elleni összecsapáson.

"Nagyszerű lehetőség lenne a játékosoknak arra, hogy megmutassák, gondolnak az országban végbemenő változásokra, és támogatják a békés tüntetőket" - írta Facebook-oldalán Juninho.

A brazíliai tömeges demonstrációk résztvevői a jövő évi labdarúgó-világbajnokság magas rendezési költségeit kifogásolják, illetve a viteldíjemelés és a korrupció ellen tiltakoznak, erről bővebben itt olvashat.

Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke azt mondta, megérti a brazilokat, ugyanakkor a módszerrel nem ért egyet. "Meg tudom érteni, hogy az emberek nem boldogok, de úgy gondolom, a követeléseiket nem a sportágunk bevonásával kellene kihirdetniük" - fogalmazott a svájci sportvezető a TV Globónak adott interjúban.

Hozzátette: a vb megrendezéséhez Brazíliának nemcsak stadionokat kell felújítania és építenie, hanem sok más területen is fejlesztéseket kell végrehajtania, amelyek a jövőben a helybéliek javát szolgálják majd.