Vágólapra másolva!
Az Arsenal egyik tulajdonosa, Aliser Usmanov arról beszélt, a klubnak meg kell szereznie a Manchester Unitedtől Wayne Rooneyt.

"Nagy játékos, ha csatlakozik hozzánk, az Arsenalnak és neki is óriási dolog lesz" - mondta a CNBC-nek az üzbég milliárdos egy szentpétervári gazdasági fórumon. "Az Arsenal nálam is jobban tudja, hogy mit kell tennie. Természetesen nekünk tulajdonosként időnként rá kell mutatnuk a menedzsment hibáira is, de Arséne Wenger remek edző, a klub pedig kereskedelmi értelemben fejlődésben van."

A Nagy-Britanniában és Oroszországban egyaránt a leggazdagabbnak számító Usmanov az Arsenal részvényeinek 29,9 százalékát birtokolja.

Rooney Arsenalba igazolásáról nemrég a Guardian is cikkezett, azt állítva, hogy a londoniak képesek megszerezni az angol válogatott csatárt.

A legutóbbi szezonban 22 gólt és 14 gólpasszt jegyző Rooney korábban többször is jelezte, hogy nem szeretne maradni a MU-nál. Az angol sajtó szerint 20 millió fontért lehet megvenni a Manchester Unitedtől, és heti 200 ezer fontos fizetést kér.