Vágólapra másolva!
Alan Shearer keserű hangvételű nyilatkozatban hívta fel a figyelmet korábbi klubjánál, a Newcastle Unitednél kialakult helyzetre.

"Évekkel ezelőtt megígértem magamnak, hogy soha nem lepődök meg semmitől, ami a futballban zajlik, főleg a Newcastle esetében, de ez a helyzet most próbára tesz" - idézte a Telegraph a korábbi válogatott focistát. "Miközben a többi klub a következő idényét tervezgeti, az emberek a kedvenc klubomon röhögnek. Bele vagyok betegedve."

Shearer arra utalt, hogy a Newcastle Alan Pardew vezetőedző mellé kinevezte Joe Kinneart szakmai igazgatónak. A vezetőt korábban számos kritika érte amiatt, hogy több nyilatkozatában is képtelen volt kiejteni a klub játékosainak nevét, emellett az ügyvezető igazgató nevét is elvétette. Derek Llambias azóta le is mondott, miután megtudta, hogy Kinnear el fogja venni hatáskörének egy részét.

"Mit gondolhatnak most azok a focisták, akiknek még a nevüket sem tudta kimondani? Ez egy PR-katasztrófa" - dühöngött Shearer. "A menedzserünket pedig aláásták, Alan Pardew elviselhetetlen helyzetbe került."

Bár Pardew a döntés után azt mondta, marad a klubnál, Shearer szerint elhallgatja véleményét. "Ugyan mit mondhatna? Nem támadhatja meg a saját munkáltatóit, ugyanakkor nem is fogadhatja el ezt a szituációt."

A Newcastle az előző idényben a 16. lett a Premier League-ben öt ponttal megelőzve a már kieső, 18. helyen végzett Wigant.