Vágólapra másolva!
Nem kerülte el a fogadási botrány a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA), illetve a Felcsút SE együttesét sem. Orbán Viktor miniszterelnök a Blikknek azt írta, a bunda olyan, mint a pestis: irtani kell.

Feldob minket, ha Orbán Viktor is nézi a meccset

A nyomozók szerint a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) két, - illetve a Felcsút SE egy mérkőzése érintett a fogadási csalásban. A 2010. augusztus 27-én rendezett PFLA-Ferencváros (1-0), a 2010. október 6-án játszott Vasas-Felcsút SE (3-1) és a 2013. április 20-án lebonyolított PFLA-Bozsik József Labdarúgó Akadémia (3-0) meccsen is az U19-es korosztály csapott össze.

"A bunda olyan, mint a pestis; irtani kell" - írta a Blikknek emailben Orbán Viktor miniszterelnök.

"Naivság azt hinni, ez Felcsút vagy a magyar foci problémája. A fogadási csalás az egész világon a legtöbb sportágban jelen van. Próbáljuk megértetni a fiatalokkal, a bundázás olyan, mint a kábítószerezés. Az elején néhány százezer forint átvétele után örömet szerezhet, de aki egyszer elcsábul, sosem szabadul a maffia szorításából. Amelyik futballista besározódik, annak vége, kihasználják, s amikor lebukik, magára hagyják. A zéró toleranciát hirdetjük mi is, a bűnösöknek nincs helyük a fociban" - nyilatkozta a lapnak Szöllősi György, a PFLA kommunikációs igazgatója.