Vágólapra másolva!
Varga József, a Debrecen labdarúgócsapatának válogatott középpályása egy évig kölcsönben az angol másodosztályú Middlesbrough-ban szerepel.

Varga június 30-ig még a német Greuther Fürth állományába tartozik, de július 1-től 2014. június 30-ig a Middlesborough kölcsönjátékosaként futballozik majd.

Amennyiben a Middlesbrough egy év után elégedett lesz a középpályás teljesítményével, úgy megvásárolhata a középpályás játékjogát. Az angol klubnak május végégig kell jeleznie szándékát, ha Varga végleg a Middlesbrough csapatához kerül, a DVSC a kölcsönadási díjjal és a végleges kivásárlás összegével 950 ezer euróhoz juthat.

"Azon túl, hogy a Middlesbrough híres és nagy klub, az is hízelgő, hogy Tony Mowbray kérésére szerződtet az egyesület. A szakvezető több országban körülnézett, erre a posztra keresett játékost, és elárulta, elsősorban engem akart. Az is vonzó, hogy a csapat kimondottan a feljutást vette célba. Remélem, Angliában a szerencse is mellém szegődik, mert az azért hiányzott a rövid németországi légióskodás idején" - nyilatkozta Varga.

"Motivál, hogy abban az országban futballozhatok, ahova minden labdarúgó vágyik. Egy évem van, hogy megmutassam, megállom a helyem a Championshipben, mert természetesen szeretném kiharcolni, hogy hosszútávon számoljon velem a Middlesbrough. Kedden csatlakozom az együtteshez, két tréning lesz. Egyelőre az edzőközpontban készülünk, július 8-án utazunk Portugáliába."