Vágólapra másolva!
A kedden gyanúsítottként kihallgatott négy siófoki labdarúgó közös közleményben elismerte, hogy megkeresték őket az április 13-án lejátszott Ferencváros-FGSZ Siófok NB I-es meccs manipulálásával kapcsolatban, de állításuk szerint mind a négyen visszautasították az együttműködést.

Bunda volt a Fradi-Siófok?

"Mi már jóval a velünk 2013. 06. 25. napján közölt gyanúsítást megelőzően önkéntesen, saját lelkiismeretünkre hallgatva bejelentést tettünk az MLSZ-nek és a Központi Nyomozó Főügyészségnek" - olvasható a négy futballistát képviselő ügyvéd, Balázsi Bence által nyilvánosságra hozott közös nyilatkozatban.

A közlemény szerint több személy pénzt kínált fel részükre a mérkőzés végeredményének illegális módon történő befolyásolása érdekében, de az ajánlatot valamennyien visszautasították, a meccsen pedig tudásuk legjavát nyújtva játszottak. A Puskás Ferenc Stadionban rendezett találkozón az FTC 4-2-re győzött.

Gál András, Kiss Zoltán, Pál Szabolcs és Takács Zoltán levelükben egyúttal hozzájárulásukat adták ahhoz, hogy az üggyel kapcsolatos híradásokban, cikkekben a teljes nevük, illetőleg képmásuk közzétételre kerüljenek, mert "egyértelműen bíznak abban, hogy ártatlanságuk a büntetőeljárás során igazolást nyer".

Azt ugyanakkor leszögezték, az eljárás jogerős lezárásáig - kifejezetten a hatóságok eredményes munkájának elősegítése érdekében - személyesen nem kívánnak az üggyel kapcsolatban további nyilatkozatot tenni.

Június elején összesen hét embert, köztük korábbi élvonalbeli futballistákat fogott el a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanú szerint egy bűnözői csoport anyagi ellenszolgáltatás fejében játékosokat, játékvezetőket vesztegetett meg, hogy élvonalbeli és utánpótlás-mérkőzéseket a számukra megfelelő módon alakítson, azokon a kért események, illetve a megfelelő eredmények szülessenek.

Két hete a Legfőbb Ügyészség ügyészi hatáskörbe vonta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság által indított fogadási csalásokkal összefüggő nyomozást és a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hatáskörébe utalta.

Nagy Andrea szóvivő elmondta, hogy az úgynevezett második futball bundaügy nyomozása során a keddi néggyel 11-re nőtt a gyanúsítottak száma. Az első, már lezárult nyomozás után közel 50 gyanúsított ellen emeltek vádat tavasszal.