Vágólapra másolva!
Luiz Felipe Scolari, a Konföderációs-kupát nyert brazilok szövetségi kapitánya a jövő évi focivébé megnyeréséhez vezető hatalmas lépésről beszélt, a díjátadó előtt pedig még egy csókot is kapott a homlokára. Del Bosque nem változtat a spanyol csapaton, csak azért, mert "egyszer jól elvertek".

A döntőben a házigazda 3-0-ra győzött a világ- és Európa-bajnok spanyolok ellen, ezzel sorozatban harmadszor, összességében negyedszer hódította el a trófeát.

"A meccs előtt azt gondoltam, bármilyen számunkra pozitív eredménnyel elégedett leszek" - nyilatkozta Scolari. "A háromgólos siker sokkal több és jobb, mint amit elképzeltem."

A válogatottat 2002-ben vb-címig vezető szakember hozzátette, összességében a győzelem és a pályán mutatott játék miatt is úgy érzi, csapata tökéletes teljesítményt nyújtott.

"Van egy elképzelésünk, és van előttünk egy út, amelyet végig kell járnunk a jövő évi hazai vb-ig" - mondta a 64 éves szakvezető. "Jó csapatunk van, amely fel fogja venni a versenyt a győzelemre szintén esélyes riválisokkal."

A szakvezető kiemelte, hogy Brazília a legutóbbi 30 napban négy korábbi vagy jelenlegi világbajnokot, így Franciaországot, Uruguayt, Olaszországot és Spanyolországot is legyőzte.

"Ezek a sikerek önbizalmat adnak nekünk, a csapat ugyanis még mindig formálódik, s közben sok nehézséggel kell szembenéznünk" - tette hozzá Scolari.

Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya elismerte, hogy az ellenfél jobb volt a döntőben, ugyanakkor hangsúlyozta, a 26 szabálytalanság a brazilok játékának kevésbé élvezetes oldalát mutatta.

"Nem kereshetünk kifogásokat, jobbak voltak, csak gratulálni tudunk nekik" - jelentette ki a 62 éves szakember. "Neymar és a többiek sokkal energikusabbak voltak, ez a játék minden részében látszott."

Del Bosque hozzátette, összességében jól teljesítettek a Konföderációs-kupán, s tanulni fognak a fináléban elszenvedett vereségből.

"Vissza fogunk vágni. Jó játékosaink vannak, és nem látom szükségét annak, hogy változtassak a csapat összetételén csak azért, mert egyszer jól elvertek minket."