Vágólapra másolva!
Szalai Ádám csak ünnepnapokon használja azt a kézzel összeszerelt 500 lóerős autót, amellyel 3,9 másodperc alatt lehet százra gyorsulni. A csatár arról is beszélt, hogy elsősorban nem a pénz motiválja, sokkal inkább az, hogy a drukkereknek örömet szerezzen.

"Mindannyiszor elalélok, ha bele huppanok" - idézte a Blikk a Schalke 25 éves csatárát, aki még a Mainz csatáraként vásárolta meg azt a Wiesmann GT MF5-öt, amelynek az ára körülbelül 70 millió forint.

A járműből mindössze nyolcvan darab készül évente Németországban. "Valóban ritka kincs. Ahhoz, hogy egyike legyek a nyolcvannak, nyilván kellett, hogy futballista legyek, Bundesliga-játékos, ez vitathatatlan előnye a labdarúgóéletnek" - nyilatkozta a Sport&Style magazinnak Szalai, aki a Bild szerint évente 300 millió forintot keres majd Gelsenkirchenben.

Íme egy a limitált darabszámú Wiesmann GT MF5-ösből Forrás: Flickr/Georg Schwalbach

"Igazából csak ragyogó időben, mondhatni ünnepnapokon használom. Kétségkívül élmény hajtani" - tette hozzá a támadó, akiért 8 millió eurót fizetett a BL-selejtezőre készülő Schalke.

Szalai arról is beszélt, hogy elsősorban nem a pénz motiválja. "Gyerekkorom óta nem az hajt, hogy minél jobban tele legyen a zsebem. Sokkal inkább a gólok és a győzelmek érdekelnek. A drukkereknek örömöt szerezni a legcsodálatosabb érzés" - fogalmazott a magyar válogatott kiválósága.

"Az elvárások számottevőek egy Bundesliga-játékossal szemben, mindezek ellenértékeként viszont ott a pénz, ami ezért is több az átlagosnál. Az pedig aligha meglepő, ha az ember igyekszik kihasználni a gazdagság nyújtotta előnyöket" - tette hozzá.